
Veľkonočná plnka tradičná
Toto je komplexné jedlo. K nemu netreba podávať prílohy či chlieb. Stačí mixed pickles či...

Nepravá husacia pečeň
Nepravá husacia pečeň je vynikajúca pochúťka, servírujeme ako teplé, alebo ako studené predjedlo.

Sushi Nigiri Maguro
Najprv si pripravíme sushi ryžu. Studenou vodou ju prepláchneme 6 krát, kým nezostane voda úplne...

Sushi Hoso Maki Sake
Najprv si pripravíme sushi ryžu. Studenou vodou ju prepláchneme 6 krát, kým nezostane voda úplne...

Varená veľkonočná šunka
Umyté mäso pokrájame na menšie kusy, vložíme do väčšej nádoby, posypeme rýchlosoľou a polejeme vodou....

Jarný šalát s mungo klíčkami
Mungo klíčky milujem, pretože si ich môžem pripraviť počas celého roku a chutia ako mladý, ...

Vajíčko plnené šunkovou penou
Šunku pomelieme, rozmixujeme s maslom a taveným syrom do peny. Čerstvú bagetu šikmo nakrájame...

Yorkshire pudding (alebo popovers)
Yorkshire Pudding nie je naozajstny pudding, ale taka "muffinka" a originalne sa serviroval s Roast Beef....

Pena z kuracej pečene
Je výborná na hrianky či opečené toasty. Raz, keď sme pozerali Taliana, robil tento...

Krevetový toast
pretože mám rád krevety, dostal som na ne práve chuť a chcel som si rýchlo pochutiť...

Insalata Caprese
Mozzarellu a paradajky nakrájame na päť plátkov. Na tanier ich ukladáme striedavo - plátok mozzarelly, ...

Antipasti pyramída
Všetku zeleninu pokrájame na plátky, dáme grilovať asi 3 minúty z každej strany, posolíme, ...

Vysmážaná špargľa
Zo syra nastrúhaného na jemno, mlieka vajec, múky a soli urobíme cestíčko. Šparglu necháme odkvapkať...

Cestoviny s pórom
Pór umyjeme, prekrojíme po dĺžke a nakrájame. Na panvicu dáme olej a cesnak na drobno...

Grilovaná chobotnica s artičokovým šalátom
Šalát: Artičoky zmiešame s ančovičkami, nasekaným petržlenom a dochutíme dresingom. Nakoniec pridáme parmezán a ľahko...

Zeleninové placky so smotanou a syrom
Uvarenú zeleninu rozmixujeme, alebo pretlačíme vidličkou. Pridáme ovsenné vločky, vajíčko, vegetu a dobre...

Závitky z údeného lososa
jedlo je vhodné ako predjedlo alebo ako súčasť sviatočného studeného bufetu.

Utopenci špeciál
Srdce mi krvácí, rodinné tajemství předávané z generace na generaci přestalo být tajemstvím... nedá se...

Kapustová štrúdľa na slano
Recept pochádza od mojej maminky, pripomína mi domov a spomienky na detstvo. Pripravujem ho pri rodinných...

Kuracie palacinky
Na masle usmažíme cibuľu, pridáme kuracie prsia, osolíme a okorením. Mäso opečieme, zalejeme...

Talianske držky
Máme radi držky na všelijaké spôsoby, takto pripravujú držky v Taliansku.

Zapečené avokádo
Toto je výborné predjedlo. Mám nesmierne rada avokádo, dajú sa s ním robiť divy...

Predjedlo z tuniaka
do tuniaka bez nálevu pridajte na drobno pokrájané kyslé uhorky, pokrájanú pažítku, opláchnuté kapary/aby neboli veľmi...

Zvolenská zapekanka
Tento recept konečne získala moja kolegyňa Katka2. Ja som ho robila predvčerom. Bol tu síce...

Vajcia v župane
Cesto rozvaľkáme a nakrájame na 4 štvorce. Olúpané vajcia potrieme horčicou a obalíme v bylinkách...

Syrové a vajíčkové muffinky
U mňa jedia hlavne oči. Toto je jeden z mojich receptov na bielkovinový obed.

Hrudka z vajec
Do studeného mlieka rozšľaháme vajcia, pridáme vegetu. Na miernom ohni za stáleho miešania varíme, ...

Varené vajcia s jemnou omáčkou
Najprv uvaríme vajcia (8 – 10 minút). Rýchlo ich schladíme a pod tečúcou vodou olúpeme...

Vaječné karí
Vajíčka uvaríme natvrdo. Medzitým očistíme nadrobno nakrájanú cibuľku a podusíme ju na oleji dozlata. Do...

Špenát s vajcom v lístkovom ceste
8 vajec uvaríme a olúpeme. Špenát rozmrazíme a krátko podusíme. Pridáme zápražku z múky a...

Vajcia s bešamelovou omáčkou
Z múky a masla pripravíme svetlú zápražku, ktorú za stáleho miešania zalejeme horúcim mliekom, pridáme...

Plnené feferónky
Raz som to jedla v Taliansku - odvtedy som si to zamilovala. Dlho som...
Denné chody
Raňajky
Desiata
Obed
Olovrant
Večera
Polievky
Predjedlá
Prílohy
Šaláty
Dezerty
Nátierky
Džemy a lekváre
Chlieb a pečivo
Slané chuťovky