Foto: tinca
Včera som kúpila krásnu hlivu, tak som ju dnes uvarila, tu je recept. No a chcem vyskúšať aj pridať fotku, či sa podarí neviem.
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
50 dkg |
|
25O ml |
|
1 ks |
|
3 strúčky |
|
1 kl |
|
dľa chuti |
|
1/2 kl |
|
1/2 kl |
|
1/2 kl |
|
1 kl |
|
1/2 kocky |
|
3-4 PL |
|
2 kl |
|
Postup
-
1
Opláchnutú a odkvapkanú hlivu si nakrájame na väčšie slížiky. Na oleji opražíme cibuľu do sklovita a pridáme hlivu. Ďalej pridáme všetky koreniny, bujón, vegetu a cesnak. Dusíme vo vlastnej šťave, ktorú si hliva pustí, nepodlievame!
- 2
Medzitým si pripravíme smotanovú zátrepku a keď je hliva mäkká, ju ňou zalejeme a za stáleho miešania povaríme. Ja som soľ nepridávala ani ju neuvádzam, nakoľko stačila soľ z vegety a bujónu. RADA NAVYŠE: ak je hliva mladá pridáme aj stopky,ktoré si nakrájame na drobnejšie a opekáme ich na cibuľke 15 minút skôr ako plody.
- 3
Ako prílohu som použila hlbokozmrazené halušky, ktoré poradila v diskusii SOVKA, boli výborné. Ale kľudne to môže byť aj cestovina, ako komu chutí.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Ako prílohu halušky, alebo kolienka.Nakoniec dochutím citro
nom. Naposledy som takto robil smrčky české.Mňam.......
srdecná vdaka, :-)))
O delenej strave viem len to, že sa nesmú kombinovať bielkoviny (mäso...) so škrobom (zemiaky, ryža, chlieb), že zelenina sa smie jesť so všetkým, tu sú nejaké informácie zo života www.nanicmama.sk/?q=node/321...
Ja som delenú stravu nikdy neskúšala, ale tým, že mi chýba na tanieri mäso, sa mi to asi niekedy delene podarí. Švagor je na delenej strave od Veľkej noci a schudol už dve kilá (aj kedˇ si myslím, že to nepotreboval, ale on sa vraj cíti oveľa lepšie) . Len sestra to pri varení nemá ľahké, lebo ak je ako druhý chod mäso, nesmie do polievky dať žiadne zemiaky.
a už boli aj vhodné na zber