Veľa ľudí po skúsenostiach s konzumom sójových jedál v podnikoch verejného stravovania pristupuje k sóji ako všestrannej potravine Zobraziť celý popis Veľa ľudí po skúsenostiach s konzumom sójových jedál v podnikoch verejného stravovania pristupuje k sóji ako všestrannej potravine rezervovane. Pre jej chutnú úpravu má však veľký význam predpríprava, teda nie bežné napučanie vo vode.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
V náleve z vývaru, sójovej a worcesterskej omáčky s prípadným pridaním soli a korenia ( sójová omáčka je slaná), 20 - 25 min mierne povaríme sójové plátky, scedíme a necháme vychladnúť.
- 2
Plátky na plocho narežeme, aby vznikla kapsička, ktorú naplníme strúhanou Nivou alebo plátkom Nivy a zatlačíme.
- 3
Obalíme v rozšľahaných vajciach a drvených kukuričných lupienkoch (chipsoch) a na oleji vypražíme z oboch strán asi 1 - 2 min. Plátky podávame so zemiakmi a šalátom, prípadne tatárskou omáčkou. Chutia podobne ako vyprážaná bedľa.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu