Pangasius so syrovou kôrkou

avanka - bez fotkyavanka, 15. apríla 2010
Pangasius so syrovou kôrkou
Foto: avanka

Máme radi ryby a toto je naša najobľúbenejšia verzia

4
porcie
15 minút
príprava
25 minút
na 180 °C

Suroviny

4 ks
200 g
2 ks
8 hlavičiek




Postup

  1. 1

    Pangasiusa umyjeme, osušíme a rozložíme na plech vyložený papierom na pečenie. okoreníme a osolíme

  2. 2

    Nastrúhame si syr, zmiešame ho so žĺtkami a snehom z bielkov.pridáme pokrájané šampiňóny. zmes navrstvíme na rybu a v horúcej rúre zapečieme. Podávame so zemiakovou kašou a zeleninovým šalátom

Diskusia k receptu

morenajea
môže to byť dobré, len by som dala inú rybu. pangasius ako ryba ani nevonia ani nechutí.
frezia68
Avanaka,dobre si toho Pangasiusa ochutila a mám ho rada práve preto,že nemusím namáčať v mlieku,ako niektoré ryby-kvôli charakteristickej vôni.
hanina
Práve som ju dorobila. Ja som len pokvapkala ryby citrónovou šťavou a posypala korením na ryby. Nerobila som sneh len som všetko zmiešala - ochutnala a je veľmi chutná. Ešte raz ďakujem.
hanina
A k nej zemiakovú kašu s mrkvou a cesnakom.
papradka
Tá ryba vyzerá dobre, ale tá zemiaková kaša sa skôr podobá detskej krupici, ešte aj zle uvarenej s hrudkami.
frezia68
Prepáč Avanka,že som Ťa premenovala,už sa polepším :-)))))
avanka
Papradka, mozno, ale bola robena s laskou, varil manzel a kasu slahal, ked nas 21 mesacny syncek spal, takze sme ho nechceli zobudit:-)
samlink
Pangasius je výborná ryba. Recept som vyskúšal je jednoduchý. Chutilo každému, kto jedol. Nemáte nejaký recept na pangasius, ale na pikantný spôsob?
janciy
Super, dík za jednoduchý recept. A hlavne za to info o teplote a čase prípravy, ktorá je pre mňa ako začiatočníka dôležitá. Dosť často sa na to zabúda a potom človek musí stále kukať do rúry. Viem, že tie údaje nemôžu byť nikdy presné a závisia od rôznych faktorov, ale sú aspoň približné. Takže ešte raz ďakujem, idem sa do toho pustiť.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia