Sekaná z domácej pekárne

stefanm - fotkastefanm, 16. apríla 2010
Sekaná z domácej pekárne
Foto: stefanm

Trochu som váhal,či mi pekárnička nenasiakne vôňami mäsa a korenia a neprejde mi to potom do chlebíka,ktorý tam rád aspoň 1-2x do týždňa pečiem,ale Zobraziť celý popisTrochu som váhal,či mi pekárnička nenasiakne vôňami mäsa a korenia a neprejde mi to potom do chlebíka,ktorý tam rád aspoň 1-2x do týždňa pečiem,ale skúsil som a neoľutoval.Bola jemná a šťavnatá.Odporúčam.Nebojte sa !

30 minút
príprava
90 minút
tepelná úprava

Suroviny

1-1,5 kg
2-3 ks
1 menšia
2-3 strúčiky
1 lyžica
1 čajová lyžička




Postup

  1. 1

    2x pomleté mäso (ja robím len bravčové z lopatky alebo z menej mastného pliecka, ale môže byť aj 1/2 bravčové ,1/2 hovädzie) dobre premiešame s vajíčkami,nadrobno nakrájanou (kto má rád aj opraženou) cibuľou,cesnakom,soľou, korením a sódou bikarbónou (alebo práškom do pečiva).Podľa hustoty pridáme strúhanku alebo , ak sa nám zdá husté trochu oleja a necháme v chlade aspoň 1/2 hod.prikryté "odležať".Preložíme do "pekárne" (ja mám ETA Siesta),zapneme program -pečenie- a za občasného potierania ochuteným cesnakovým olejom necháme program prejsť 1a1/2x.Sekaná je chutná,prepečená a šťavnatá.Ja ju podávam ako predjedlo na studeno s chlebíkom a kyslou uhorkou alebo ako hlavné jedlo so zemiakmi,cesnakovou omáčkou s olivami a feferónom a nakladanymi hríbmi.Na foto je verzia pre manželku,s malinovým nápojom ale ja po nej "musím" mať pivo!!

Diskusia k receptu

evusik
tak toto je na výhru v súťaži o knihu "Domáca pekáreň", keby bolo na mne už ju máš, super recept určite vyskúšam
2010
Nasa pani redaktorka dostala medajlu od vyrobcu umyvaciek,
stefanm ty si zasluzil od vyrobcu pekarni.
gratulujem
sovka62
Len otázka. Keďže to už máš premiešané, háky na miesenie vyberieš? To by ma totiž odradilo, zostávajú po nich otvory, ktoré sa mi nepáčia ani v chlebe.
cistinka
Dostala som chuť na tie zavárané dubáčiky na tanieri...vlastný zber?
janadelfi
@sovka62 myslím si, že iste bez hákov, to už netreba miesiť, len piecť. Super nápad..... iste vyskúšam.
sherin
Gratulujem :-), je to napad na medailu, urcite to vyskusam (moznouz cez vikend)
stefanm
keď som to robil prvý krát tak som tam tie lopatky (háky) nechal ale bolo to zbytočné.mäsko bolo už aj tak premiešané a stačilo ho dať len piecť.raz som to robil aj tak,že som tam do toho mäsa nastrkal vajíčka na tvrdo a lopatky som tam zabudol.potom som sa čudoval ,keď som to rozrezal,že čo to za "mozaiku" som vytvoril.....tie hríbiký,už naložené (ja by som v živote také maličké hríbiky nenašiel), som dostal od svatovcov a,nech sa naštvú,kto bude mať záujem tak mu poviem,že kde ich nazbierali!!
sherin
ahoj stefan :-), uz som to dopiekla, mozem povedat, ze je to naozaj velmi chutne, stavnate, superne. Robot to vymiesal a pekarnicka upiekla ;-). Nabuduce do receptu tiez pridam kapiu alebo uhorky, skratka s fantaziou
hannah22
dobrý recept a tie dubáčiky, no proste dobré aranžmá aj nápad vďaka.. :))
isar
V mojom návode sa píše, že pekáreň sa nemá používať na mäso, lebo mastnota zateká do ložísk a tie sa nedajú čistiť, zato sa to tam napieka a sťažuje točeniu hriadeľa. Nápad je to dobrý a možno sa dajú aj ložiská čistiť.
1x frezia
irenaw
@stefamn máš pravdu, táto sekaná je výborná, niekedy robím aj holandskú so strúhaným syrom :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia