Ďalší recept pre labužníkov húb, hubárov a tých čo ich majú radi.
Postup
-
1
Na masle speníme pokrájanú cibuľu, opražíme na nej huby, odstavíme, pridáme rožky rozmočené v mlieku, vajce, posekanú zelenú petržlenovú vňať, a mleté čierne korenie, osolíme a vymiesime plnku, ktorou naplníme kurča.
- 2
Na pekáči alebo na ražni celý povrch kurčaťa natrieme olejom zmiešaným s grilovacím korením a za soľou.
- 3
Pečieme vo vyhriatej rúre alebo na ražni na drevenom uhlí. Kurča občas podlejeme vodou a polievame zmesou oleja a korenia. Keď pripravujeme na drevenom uhlí tak nepoužijeme vodu iba zmes oleja a korenia.Podávame so zemiakovou kašou, ryžou alebo chlebom.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Naozaj vyborna plnka, detom chutila este viac ako plnka s pecienkou.
Mne chuti fakt aj za studena s chlebikom.
Vsetka sa mi nezmestila do kurata ,tak som dala ostatnu do sacku,uviazala a sacik som dala prevarit do mäsovej polievky:-)
Potom sa dala pekne nakrajat na take snicle