Zapekané tuniakové cestoviny

matus113 - fotkamatus113, 18. apríla 2010
Zapekané tuniakové cestoviny
Foto: matus113

Ešte o kúsok vylepšené cestoviny

4
porcie
40 minút
príprava
15-20 minút
na 170 °C

Suroviny

1 ks
1 ks
2 ks
1 ks
400 g




Postup

  1. 1

    Dáme si uvariť vodu, ktorú osolíme a pridáme trochu oleja. Do zlatista si osmažíme cibuľku na oleji. Pripravíme si mozarellu, olivy, rajčiny a tuniak v rastlinnom oleji.

  2. 2

    Na osmaženú cibuľku pridáme tuniaky, olivy a rajčiny. Osolíme, okoreníme a pridáme troška bazalky. Keď vidíme, že sú rajčinky osmažené pridáme aj nakrájanú mozarellu a ďalej ešte presmažíme. Keď sa nám mozarella rozpustí, omáčku máme hotovú a dáme odstáť.

  3. 3

    Keď voda zovrie pridáme cestoviny, ktoré necháme variť. Priebežne ich ochutnávame. Keď sú cestoviny hotové, tak ich scedíme a nasypeme do zapekacej misy, navrch pridáme pripravenú zmes.

  4. 4

    Polejeme smotanou na varenie, posypeme parmezánom a premiešame. Dáme piecť na 170 stupňov na 15-20 minút.

Diskusia k receptu

Vymazať
marlen
najskôr sa mi zdalo, že to je niečo pre mňa. no syr aj ryba, varenie, restovanie a ešte zapekanie, to ma trochu odrádza. človek sa však nemá držať predsudkov, tak si to dnes robím. tuniak v konzerve je dnes pre mňa dostupnejší , ako čerstvý. a asi vynechám aspoň to zapečeniie. vďaka za inšpiráciu.
Vymazať
hombrero
Pridavanie oleja do vody na varenie cestovin nie je potrebne, je to len mytus ze cestoviny sa takto nezlepia....
Vymazať
misula
prave ich mam v rure :D len saq bojimako dopadnu ked som na cestoviny davala omacku mozzarela sa mi zlepila s tuniakom a mala som tam velke hrudky....v com som spravila chybu?