Plnené kuracie plátky v šunkovom kabátiku

nelajsia - fotkanelajsia, 18. apríla 2010

Tak toto je "Hammer" ako vraví známy tv kuchár v Rakúsku... čo znamená, že super papaníčko...zase nová inšpirácia..

4
porcie
15-20 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

4 ks
1 lyžica
4 plátky
1/2  zväzku
150 g
2 lyžice




Postup

  1. 1

    Rezne osušíme, z oboch strán posolíme a okoreníme. Tenko potrieme parad. pretlakom, položíme na ne plátky syra(tak, aby nepresahoval okraje mäska), rezne zaklapneme.

  2. 2

    Na šunkové plátky poukladáme bazalkové lístky, na to uložíme rezne, zabalíme ich do šunky a spojíme špáradlom.

  3. 3

    Naplnené rezníky opražíme na horúcom oleji asi 15 min. pričom ich stále otáčame. Obmena- naplniť môžeme aj mozarellou a paradajkami a potrieme troškou pesta.

Diskusia k receptu

martina34
V Rakúsku varia aj pre deličov? ďakujem za super inšpirácie, teším sa, keď ich vyskúšam.
nelajsia
No tak toto náhodou zodpovedá aj delenej strave, ale dá sa aj upraviť tak ako to chceme mať....veď to poznáš.:-)
marienka44
Ak dobre rozumiem, sunka je zvonku rezna. Neviem, ci sa mi podari rezen zabalit do sunky, urcite nadpajane kusky sunky sa budu oddelovat? Ako nato?
nelajsia
ano, sunka je zvonku, teraz dostat aj dost velke platky, napr. Pražská, povodne v recepte je ze surova sunka, a tá je na dlhsie platky a pevna dost
tinca
A musí byť asi nakrájaná na hrubšie plátky, nie ako na chlebíčky,alebo na misu. Vyzerá to dobre.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia