Plnené bravčové karé s kosťou fotorecept

evusik - fotkaevusik, 18. apríla 2010
Plnené bravčové karé s kosťou (fotorecept)
Foto: evusik

Tento recept je taký môj výmysel - čo bolo doma a čo nám chutí som pospájala dokopy - a celkom sa vydaril. Aspoň manželovi chutil.

6
porcií
30 minút
príprava
30 minút
na 220 °C

Suroviny

1 kg
100 g
200 g
2 ks
Plnka:
100 g
200 g
1 ks
2 ks
1 ks

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Karé nakrájame na hrubšie asi 1 cm rezne aj s kosťou a smerom od kosti urobíme v rezni kapsu. Okraje ponarezujeme aby sa nám mäso pri pečení nekrútilo, osolíme, okoreníme a mierne naklepeme.

  2. 2

    Plnka: na panvici opražíme na malé kocky nakrájanú slaninu, pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu a podusíme. Pridáme šampiňóny na drobno posekané, osolíme, okmínujeme, pridáme v mlieku alebo vode namočené rožky a vajce. Dobre premiešame, ochutnáme a podľa chuti ešte dochutíme. Plnka by mala byť skôr tuhšia.

    Plnené bravčové karé s kosťou (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Touto plnkou naplníme pripravené kapsy. Otvor zavrieme špáradlom alebo kovovu ihlou

    Plnené bravčové karé s kosťou (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Naplnené rezne sprudka opečieme z každej strany aby sa mäso zatiahlo. Na plech dáme vrstvu cibule nakrájanej na mesiačky, slaninu pokrájanú na plátky nato poukladáme mäso, podlejeme vývarom, alebo vodou, zakryjeme alobalom a dáme piecť.

    Plnené bravčové karé s kosťou (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Keď je mäso upečené, vyberieme ho a odložíme do tepla. Všetko čo nám zostalo na pekáči zlejeme na panvicu, pridáme šampiňóny, podľa potreby vývar alebo vodu, dochutíme a prelejeme na rezne, ktorém sme si poukladali na misu. Kto má rád môže posypať strúhaným syrom a dať zapiecť. Ja som to tentoraz nerobila pretože manžel si rozkázal zemiakovú kašu a k tomu sa mi to akosi nehodilo. Ja som si k tomu jedlu spravila zemiakové krokety - uvarené zemiaky roztlačíme, alebo rozmixujeme, pridáme hrubú múku, vajíčko, osolíme, zamiešame, tvarujeme guľky alebo valčeky, obalíme v strúhanke a vypražíme.

    Plnené bravčové karé s kosťou (fotorecept) - obrázok 5
Recept je zaradený do kategórií:
Bravčové mäso, Huby, Slovenská kuchyňa, Hlavné jedlá, Obed, Večera, Pečené

Diskusia k receptu

hanina
Robím podobne ale s hríbami. Sú naozaj fajn. Len dávam trošku menej slaniny. keď sa mi minú hríby - vyskúšam. Vďaka.
altyn
To vypadá veľmi chutne, určite vyskúšam!!!
vici
môže byť fajn-nahovorím manželku
tinca
No vyzerá to super a musí to byť aj výborné. Chválim evusik, že je to TVOJ recept!!!
julokk
Tak toto jedlo vyskúšam aj ja, vyzerá to výborne a určite má aj výbornú chuť.
anuska1
tak a už viem, čo budeme mať v nedeľu na obed, ďakujem za receptík..