Cestoviny s údeným morčacím stehnom

samanka - fotkasamanka, 15. apríla 2010
Cestoviny s údeným morčacím stehnom
Foto: samanka

Toto jedlo som si vymyslela, inšpiroval ma k tomu "šunkaflek"- jedlo, ktoré vôbec nemám rada. Toto je pre mňa nebezpečne jedlé. Dúfam, že aj pre tých, ktorí ho vyskúšajú.

4-5
porcie
20 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

400 g
600-800 g
asi 5 g
1 PL
asi 2 dl
250 g
3 strúčiky

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Cestoviny uvaríme v slanej vode "al dente", pretože sa budú zapekať. Stehno vykostíme, pokrájame na kocky (malé). Z múky, masla a mlieka pripravíme bešamel, ktorý posolíme, prisypeme štipku korenia a keď je bešamel pekne hustý, odstavíme z ohňa (kto má elektrický-z platne). Pretlačíme cesnak, postrúhame polovicu syra, vmiešame do bešamelu a necháme rozpustiť. V miske premiešame cestoviny s mäskom a omáčkou, vymastíme zapekaciu misu maslom (alebo masťou, olejom), navrch postrúhame zvyšný syr a šup do rúry zapiecť. Čas na zapekanie neviem presne, keď je syr zlatistý, vyberám z rúry.

Diskusia k receptu

2 komentáre k receptu

Pridaj komentár k receptu: