Karfiol, brokolica, kuracie prsičká na karí korení

ches - fotkaches, 16. apríla 2010
Karfiol, brokolica, kuracie prsičká na karí korení
Foto: ches

Prave som v casopise videla recept so surovinamy, ktore sa nachadzaju v mojej ladnicke . Tak som ho podla mojich vlastnosti pripravila. Prvy krat Zobraziť celý popisPrave som v casopise videla recept so surovinamy, ktore sa nachadzaju v mojej ladnicke . Tak som ho podla mojich vlastnosti pripravila. Prvy krat som pouzila kokosove mlieko a takto som ho upravila.:2 dl mlieka a 2 kl kokosu mleteho, spolu vymixovala a pouzila namiesto kupovaneho kokosoveho mlieka. Kari korenie: Koriandel, Kurkuma, Stiplava paprika, Muskatovy oriesok ml.

4
porcie
30 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

500 gr
1 ks
2 KL
2 PL
1 ks
4 strúčiky
50 gr
1 KL
1 PL
1 ks
2 dl
2 dl
1 dl
2 ks
250 gr
250 gr
podla chuti
podla chuti
podla chuti




Postup

  1. 1

    Kuracie prsicka si nakrajame na podlhovaste pasy a stavou 1 citrona , 2 male lyzicky mletej kurkumy spolu zmiesame a nechame v ladnicke marinovat 30 min. Medzi tym si dame na olej spenit cibulu s cesnakom., pridame posekane alebo pomlete mandle, kari korenie, koriandell ml., zazvor nakrajany alebo mlety, .vodu, bujon hydinovy, kokosove mlieko ,spolu povarime a mozeme vsetko vymixovat rucnym mixerom .

  2. 2

    Do hotoveho zakladu dame karfiol a brokoli ./môzu byt aj mrazene /.Asi 10min pomaly varime a pridame kuracie prsicka a bobkovy list, dosolime podla chuti a na miernom ohni dovarime 10 min. Posypeme petrzlenovou vnatou. Ja som mala prilohu: rezance . Pasuje k tomu aj ryza: Jasminova

Diskusia k receptu

michsamant
Chcem sa spytat; nebolo to trocha horke? Zda sa mi vela tie 2 lyzicky kurkumy na 500g masa. Kurkumy ked sa da vela, jedlo je horke. Skuste nabuduce pouzit len 1/3 lyzicky a porovnajte rozdiel v chuti.
Inak vyborne vypisane co obsahuje kari korenie! To pomoze.
ches
Kurkuma je bez chuti len ma zltu farbu.To su dve male lyzicky alebo kavove.
michsamant
Mam s kurkumou skusenosti, vela ju pouzivam, naozaj som chcela len poradit.
ches
Prave som to varila dnes aj som to obedovala, tak vsetky tie suroviny spolu davaju chut a nie je to horke snad zalezi na druhu kurkumy.
jody
Asi je medzi kurkumami rovnaký rozdiel ako medzi rôznymi druhmi kari. To čo dostať tu, nie je horké ani zďaleka a to ja tiež všade kurkumu dávam...
bozulka
Takto som ešte nerobila,vyskúšam.Suroviny sú moje oblúbené ale ja mám originál.kurkumu z Indie a tiež sa mi to zdá veľa,používam tak pol KL,keď dám viac je to nepríjemná chuť.Možno aj čerstvý zázvor PL ?.Ale asi risknem a pôjdem podľa receptu a uvidím.Ešte som nikdy nič nevyhodila/pokiaľ som nevarila čierne uhlie čo sa mi tiež v mladosti stalo/.
ches
Ja tiez vyskusam rôzne recepty a ked my nesedia suroviny viac to neurobim.Ale stou kurkumou to neni take prehnane, lebo tam je citron a snad tu chut neutralizuje.A kari korenie obsahuje vsade kurkumu co jej dava zltu farbu.Preto rozpisujem co obsahuje aby ste si vybrali co nemate radi to tam nedavajte,.Tesim sa s tebou na dalsiu konverzaciu,.Chodila som na hotelovu do Piestan. Davali sme si Piestansky rezen v restauracii.