Labužnické kurča

peter64 - fotkapeter64, 17. apríla 2010

Ďalší recept pre milovníkov hub.

Suroviny

1500-2000 g
1500 g
100 g
100-150 g




Postup

  1. 1

    Kurča umyjeme, osušíme, rozporciujeme a posolíme. Zemiaky ošúpeme, pokrájame na hrubšie kolieska.

  2. 2

    Rozložíme ich do vymasteného pekáča, posolíme, posypeme rascou a pokrájanými hubami a polovicou syra. Na zemiaky poukladáme kúsky kurčaťa (kožou dole) a všetko zalejeme smotanou.

  3. 3

    Dáme piecť do vyhriatej rúry a asi po pol hodine ho otočíme. Keď koža sčervenie, posypeme mäso druhou polovicou syra a ešte zapečieme. Podávame s ryžou a so zeleninovým šalátom.

Diskusia k receptu

pampa
A prečo ešte aj ryžu, veď sú tam zemiaky.