Jahňacie na hubách

peter64 - fotkapeter64, 18. apríla 2010

Ďalší recept pre labužníkov húb,hubárov a tých čo ich majú rodi.

Suroviny

600-900 g
250-350 g
1 dl
2 dl
1 ks




Postup

  1. 1

    Mäso pokrájame na kocky, okoreníme a rýchlo opečieme na oleji. Pridáme pokrájanú cibuľu, trocha popražíme, pridáme nakrájané huby a zľahka opražíme.

  2. 2

    Nakoniec pridáme vývar a všetko uvaríme do mäkka. Podávame s knedľou. Takto môžeme pripraviť aj zajaca alebo králika.

Diskusia k receptu

honestka
Peter, tvoje hubove napady su fajnove, lenze ja mam taky bolehlav... tu vacsinou dostanem len cerstve sampinony, malokedy aj ine typy, ale nikdy nevonaju tak ako ich mam v pamati z domu.
takze potom ani to jedlo nie je ono...
obcas mam susene huby z domova a to je rozpravka, lenze tych je malo, lebo poslat sa nemozu a drzim ich kvoli kapustnici.
Aj ked sme chodili zbierat huby, tak dubaky zme skoro nikdy nenasli, iba take modre masliaky a tie tiez moc nevonali, tak neviem, cim to je asi tou slovenskou jedlovou horou...

Takze u teba sa najem aspon tak virtualne a vonavo- dakujem!
marlen
kupované šampióny ,milá honestka, nerobte hneď také bielučké. nechajte ich v chladničke odokryté, aj niekoľko dní. začnú sa fermentovať na hubovú chuť. ak ich budete restovaťpomaly na masle bez cibuľky, prípadne pridát zopár sušených, sú veľmi dobré. cibuľka potláča ch jemnú hubovú chuť. môžete na záver pridať na panvičku kávovú lyžičku cukru, aby sa vpustenom výpeku skaramelizoval. k baranine možno budú prijemné, ale so smotanou, či inými jemnejšími prílohami sú dobré. Modráky treba tiež aspoň trochu predsušiť.
marlen
P.S. prijemné = príliš jemné. Písal som to aj kvôli tomu, že minule tu pri nejakom recepte bola diskusia o šampiónovom základe - s cibuľkou, bez cibuľky. v každom prípade sú však dobré.
honestka
dakujem marlen, ale ked ich tu necham dlhsie v chladnicke tak dostanu hnede flaky, vyzeraju ozaj nepekne a vtedy si uz myslim, ze su pokazene... takze skusim, ci sa to podari sfermentovat aj tu...

Inac dostanem kupit aj take s hnedymi hlavickami, mozo ze tie by dostali tu chut skorej. uvidim a dakujem!
tinca
Huby treba skladovať v chladničke v papierovom sáčku . A ešte jedna rada okolo húb, mám kamaaráta vášnivého hubára, ktorý tvrdí, že do všetkého čo pripravujeme má ísť čo najbohatšia zmes húb, najmä do kapustnice. Čiže, ja po jeho rade už roky pripravujem hubový základ z celej zmesi húb: dubáky, masliaky, šampiňóny, kuriatka, dokonca aj čínske huby. Nechválim sa, ale moje návštevy už roky milujú u mňa medzivianočnú kapustnicovú párty a nevedia, prečo je taká dobrá. K vianociam pridám môj recept.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia