Jeleň v záhrade
Jeleň nazbieral zopár hríbov a vybral sa do záhrady, kde stretol mrkvu, petržlen, zeler,...
Haevy Hege
Uvaríme si v osolnej vode cestoviny- tagliatelle. Ja som použila z 500g sáčku, polovicu. Ako...
Gnocchi alebo noky po domácky
Sú vynikajúce , nenáročné a moje deti ich milujú! S čímkoľvek, kedykoľvek a kdekoľvek :)
Zemiaky na paprike /fotorecept/
Dávno som nerobila tento jednoduchý a rýchly pokrm, ktorý je všeobecne známy s rôznymi variáciami...
Jednoduché lososové kotvičky
Tento recept som si vymyslela sama :) Je naozaj veľmi jednoduchý a chcela by som sa s...
Pekelná paprika
Papriku si umyjeme , osusime. Odkrojime vrsok osolime , pridame bylinky podla chuti a...
Patizónový prívarok s domácim chlebíkom
Patizón očistíme a nastrúhame na strúhadle s velikými slzičkami . Očistime si cibuľu na drobno a orestujeme...
Dusené všeličo v tortille
Mám rada mesiace júl-august, keď môžem vbehnúť do záhradky, natrhať a vybrať viac druhov zeleniny, vlastne...
Špagety aglio olio s hovädzím ragú
Uvarené špagety pridáme na panvičku, v ktorej máme orestovaný cesnak a čili papričku. Zľahka...
Dubákové rizoto s chrumkavou kačkou
Ryžu (San Andreas alebo Arborio) opražíme na šalotke a za stáleho miešania pridávame biele víno tak, ...
Jahňacie kotletky s tlačenými zemiakmi a tymianovým demi glace
Jahňací hrebienok odblaníme a dôkladne umyjeme. Je dobré nechať mäso pár hodín marinovať s olivovým olejom...
Kuriatka s kuriatkom
Nazbierala som v lese kuriatka, rozhodla sa vyskúšať nový pekáč a tak vzniklo toto vynikajúce papaníčko....
Obličky s mandľami
Obličky rozrežeme, vyčistíme a umyjeme. Nakrájame ich na kocky, osolíme a opražíme v rozpálenej masti....
Bravčové na prírodno
Jeden večer som nevedela čo na večeru a kedže u nás sa preferuje mäsko tak som urobila...
Guláš z hospody
V kastrole rozehřejeme sádlo, vhodíme na kousky nakrájené maso, přidáme nahrubo nakrájenou cibuli a společně opékáme.
Pivovarské ražničí
Vepřovou panenku nakrájíme na plátky, osolíme, a opepříme. Játra nakrájíme větší kousky a pokapeme je worchesterem. Jednu...
Langoše
Langoše ktoré ma naučila moja mamička je to síce madarske jedlo ale mamka ho robila ked som...
Morčacie parené ovocím sladené
Morčacie prsia umyjeme, naklepeme, osolíme a dochutíme koreninami z oboch strán.
Empanada
Empanadas som po prvý krát ochutnala v Argentíne kde boli robené z kysnutého cesta v tvare pol...
Kura a tagliatelle
Myslim ze toto bude slovenska klasika. Smotana, brokolica a cestoviny... ;-)
Kôprovka
20 rokov som túto omáčku nejedla dostala som na ňu neskutočnú chuť. Táto s trochu obmeneným...
Lasagne bolognese
jedne z najlepších lasagne ktoré som jedla nemaju sice na tie z morských plodov ktoré tak milujem...
Slaný koláč s červenou cibuľou a baklažánom
Cibuľu očistíme a nakrájame na polovice, následne na plátky.
Tuna Pasta
Pravá talianska kuchyňa. Cestoviny, ktoré sú nenáročné na prípravu, rýchle a vhodné či už...
Segedínsky guláš
Nemusim hadam nikomu predstavovat toto uzastne jedlo. Je vela podob. Ja som skusil pripravit tento...
Tatarák inak
Tento tatarák som prvý krát ochutnal v asi pred rokom a veľmi mi zachutil. Navyše sa...
Prsíčka na stredomorský spôsob
Pripravíme zeleninu – cuketu nakrájame na kolieska, paradajky na osminky a cibuľu na kolieska. Pripravíme...
Zapekaný plnený patizón
Urodilo sa nám veľa patizónov, tak vymýšľam rôzne spôsoby spracovania. Tentoraz som sa inšpirovala týmto...
Gratinovaná sezónna zelenina
Zemiaky očistíme, umyjeme a nakrájame na plátky. Paradajky umyjeme a rozkrájame na polovice, takisto...