Foto: papkoska
Zvonku chrumkavé, vnútri šťavnaté. Na Nový rok sa nesmie jesť ani hydina, ani ryby, aby nám neuletelo alebo neodplávalo šťastie. Preto sú bravčové rezne Zobraziť celý popisZvonku chrumkavé, vnútri šťavnaté. Na Nový rok sa nesmie jesť ani hydina, ani ryby, aby nám neuletelo alebo neodplávalo šťastie. Preto sú bravčové rezne v prvý deň nového roka tradične na našom stole.
porcií
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Rezne si deň vopred naklepeme, osolíme, okoreníme, potrieme cesnakom a v miske zalejeme olejom. Takto napácované ich uložíme do chladničky.
-
2
Na druhý deň si pripravíme zmes na obaľovanie. Rozšľahané vajíčka osolíme, okoreníme, pridáme kyslú smotanu a strúhaný syr.
-
3
Rezeň najskôr obalíme v hladkej múke...
-
4
... potom vo vajíčkovo-smotanovo-syrovej zmesi...
-
5
... a nakoniec v strúhanke.
-
6
Vyprážeme na rozohriatom oleji, alebo bravčovej masti alebo Cere, ako má kto rád. Po vypražení necháme odkvapkať na papierovom obrúsku.
-
7
Podávame, ako inak, so zemiakovým šalátom alebo rôzne upravenými zemiakmi. Dobrú chuť a šťastný nový rok! Na zdravie!
ja tam tie vajcia-2...aj kyslú smotanu vidím..:-)