Novoročné rezne fotorecept

papkoska - fotkapapkoska, 1. januára 2013
Novoročné rezne (fotorecept)
Foto: papkoska

Zvonku chrumkavé, vnútri šťavnaté. Na Nový rok sa nesmie jesť ani hydina, ani ryby, aby nám neuletelo alebo neodplávalo šťastie. Preto sú bravčové rezne Zobraziť celý popisZvonku chrumkavé, vnútri šťavnaté. Na Nový rok sa nesmie jesť ani hydina, ani ryby, aby nám neuletelo alebo neodplávalo šťastie. Preto sú bravčové rezne v prvý deň nového roka tradične na našom stole.

6
porcií
15 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

6 ks
podľa chuti rozotretý
100 g
2 ks
200 g
100 g strúhaný
 na vyprážanie

Postup

  1. 1

    Rezne si deň vopred naklepeme, osolíme, okoreníme, potrieme cesnakom a v miske zalejeme olejom. Takto napácované ich uložíme do chladničky.

    Novoročné rezne (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Na druhý deň si pripravíme zmes na obaľovanie. Rozšľahané vajíčka osolíme, okoreníme, pridáme kyslú smotanu a strúhaný syr.

    Novoročné rezne (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Rezeň najskôr obalíme v hladkej múke...

    Novoročné rezne (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    ... potom vo vajíčkovo-smotanovo-syrovej zmesi...

    Novoročné rezne (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    ... a nakoniec v strúhanke.

    Novoročné rezne (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Vyprážeme na rozohriatom oleji, alebo bravčovej masti alebo Cere, ako má kto rád. Po vypražení necháme odkvapkať na papierovom obrúsku.

    Novoročné rezne (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Podávame, ako inak, so zemiakovým šalátom alebo rôzne upravenými zemiakmi. Dobrú chuť a šťastný nový rok! Na zdravie!

Diskusia k receptu

helca103
zaujímavá kombinácia,tie rezne vyzerajú naozaj prudko jedlé :-)
ala651
Takto ich pripravujem i ja. Sú veľmi chutné.
lusinkab
...tak tak som ja veru rezne este nikdy nerobila,ale ulozim si to a najblizsie budu podla teba :-) krasny postup
isabel2
Už by som ich chcela ochutnať,vyzerajú perfektne a verím,že aj tak chutia.Ukladám a vyskúšam
anyx
no vyzerá to zaujímavo, určite ich vyskúšam))))
iva63
takto som ešte neskúšala, odkladám rcp...
papkoska
Ďakujem za ohlasy, určite vyskúšajte, sú naozaj chutné.
modrykamen
Kto neochutnal, nevie čo je to perfektný rezeň. Aby neboli napité olejom, tak ich vyprážam v rúre.
janko38
nám veľmi chutili mali trochu inú chuť a priateľka neuhádla ako som ich robil-bude to moje tajomstvo.Ďakujem
martapaula
Zaujímavý recept,uložila som si ho... Medzi ingredienciami ste zabudli uviesť vajcia a kyslú smotanu.

Zaujímavé video z archívu TV Varecha