Foto: gordonko
.... nový rok tu a chladnička stále plná a okolo plno nedojedeného ...... čo Zobraziť celý popis.... nový rok tu a chladnička stále plná a okolo plno nedojedeného ...... čo stým ???? .... minule som pridal placičky samotné ,no dnes som zaexperimentoval a plnil ....
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
.. zostatok zemiakovej kaše osolíme ,pridáme polohrubú alebo hrubú múku a vypracujeme cesto. Z cesta tvoríme tenkú placičku .....
-
2
... na placičku potom položíme ,kúsok moravského údeného mäsa a placičku uzavrieme ... trochu pomúčnime aby sa nám neprilepila na tácku ....tak robíme aj ostatné a dáme na rozpálený olej osmažiť.
-
3
podobne postupujeme aj ked plníme placičky zbytkom obalovaného filé ...chcel som dať trojobal dole no nedalosa ...tak som to tam dal komplet
-
4
...placičku opäť uzavrieme a opakujeme s výrobou dalších
-
5
.... chutné sú aj male ,,kroketky,, klasika = zemiaková kaša , soľ a pol. múka
-
6
...ale netreba ich nechať prihorieť ....im stačí tak 3 minutky z jednej strany a 2 min. zdruhej ....
-
7
.. v mise mám mix plnené údenýn , plnené filém , rascové a klasiku bez rasce
-
8
.... DOBRÚ CHUŤ
Myslis, ze by som ich mohla upiect na plechu, len potrete olejom?
...už len placička bleda a tmavšia sú chuťovo odlišné
Si dobrý ozaj dobrý.To tvoje jedlo je pre mňa novinka.
Uložim si ho.Vďaka
@alali , určite nie sú rybie file recyklované, zemiakové cesto je tak jemné, že osmahnutím na oleji, teplota z oleja k filé ani neprejde, to by sa muselo dlhšie smažiť, tu sa opečie len cesto
mudro si si poradil!