Šišky

rein - fotkarein, 31. decembra 2012
Šišky
Foto: rein

Prvý a posledný krát som ich robil.Obdivujem ženy,ktoré majú trpezlivosť.Toľko riadu,čo sa dá zašpiniť.

120 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

3 dl
3 PL
100 g
8 ks
400 g
200 g
1 ks
 domáci
 na posypanie
1/2 KL




Postup

  1. 1

    Z mlieka,kryštálového cukru a droždia si urobíme kvások.Vlejeme ho do misy,pridáme múku,žltky,štipku soli a roztopené máslo(nie horúce)

    Šišky - obrázok 1
  2. 2

    Po vymiesení necháme cesto na hodinu odpočinúť

    Šišky - obrázok 2
  3. 3

    Cesto si rozdelíme na dve časti a rozvaľkáme.S pohárom si vykrajujeme kolieska.Na veľkosti nezáleží.

    Šišky - obrázok 3
  4. 4

    Po 20-tich minútach si urobíme do šišky palcom jamku a vkladáme najprv jamkou dole do rozpáleného oleja.Na záver si do jamiek dáme džem a posypeme práškovým cukrom zmiešaným s vanilkovým.A čo s bielkami,nájdete v ďalšom recepte.

Diskusia k receptu

cien
A čo si spravil ale naozaj z bielkami ? Lebo je to škoda vyhodit nie ? :-)
bysop
Zlatý môj, z bielkov ušľahaj sneh nad parou , pridaj trošku jahodového alebo ríbezľového džemu a nastriekaj ozdobne na šišky. To uvidíš, ako budú miznúť
helca103
máš ich nádherné a tie vajíčka sú asi domáce ked sú tak krásne tmavé
iva63
riad sa umyje-:))) ale ten výsledkok stojí za to..šišky sa ti vydarili-:)
an3da
Krásne šišiky - pampúšky, ako ich u nás voláme. A bielka vyšľaháme s cukrom - 3 lyžice cukru na 1 bielok - kvapneme trochu citronovej šťavy ešte a zdobíme šišky. A môžu sa pomiešať s lekvárom, aj to je dobré.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia