Foto: rein
Prvý a posledný krát som ich robil.Obdivujem ženy,ktoré majú trpezlivosť.Toľko riadu,čo sa dá zašpiniť.
120 minút
príprava
príprava
30 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Z mlieka,kryštálového cukru a droždia si urobíme kvások.Vlejeme ho do misy,pridáme múku,žltky,štipku soli a roztopené máslo(nie horúce)
-
2
Po vymiesení necháme cesto na hodinu odpočinúť
-
3
Cesto si rozdelíme na dve časti a rozvaľkáme.S pohárom si vykrajujeme kolieska.Na veľkosti nezáleží.
-
4
Po 20-tich minútach si urobíme do šišky palcom jamku a vkladáme najprv jamkou dole do rozpáleného oleja.Na záver si do jamiek dáme džem a posypeme práškovým cukrom zmiešaným s vanilkovým.A čo s bielkami,nájdete v ďalšom recepte.
Diskusia k receptu