Foto: babkamt
Už som mala chuť na trochu zeleninky. Tak som spravila k obedu karfiol.
Postup
-
1
Karfiol som umyla , asi desať minút som ho povarila v slanej vode
-
2
Z vajíčok , múky a trošky mlieka som si zarobila cestíčko. Do jednej misky som si dala múku , do druhej strúhanku.
-
3
Karfiol som osolila , obalila v hladkej múke , potom v cestíčku , nakoniec išiel do strúhanky.
-
4
Zemiaky som ošúpala a dala variť so soľou. Pustila som sa do smaženia karfiolu.
-
5
Vysmažené kúsky som položila na papierovú servítku , nech stečie prebytočný olej.
-
6
Zo zvyšku cestíčka som upiekla dva pagáčiky.Uvarené zemiaky som scedila . Naservírovala som ich na tanier , pridala som karfiol a tatarskú omáčku.
Ja ho vsak teraz uz vzdy peciem len v rure, bez predvarenia a pri podavani polejem omackou, ktoru si narychlo uvarim.
Vsetky druhy mozem bez problemov a nma tiez caka krasna hlavka na novy rok ako priloha.
mam dojem, ze tu je niekolko sposobov na rurove pecenie.
Vzdy ho obalujem najprv v hustejsom cesticku, necham dobre odkvapkat az potom v struhanke - najlepsie nam chuti s japosnkym "Panko" len kvoli tomu ze je velmi lahucke, niekedy k normalnej struhanke primiesam hrubsie podrvene cerialove kukuricne lupienky, alebo parmezan;
Obcas tiez pred dopecenim posypem hrubsie nastruhanym pikantnym syrom.
Este nikdy sme ho nemali nedopeceny a chuti vzdy velmi dobre, obcas urobim klasicky v trojobale a vyprazeny.
Pouzivame hodne zeleninu ako samostatne jedla alebo ako doplnok takze menime druhy. teraz v zime najcastejie pecieme v rure hlavne hodne mixovanej korenovej zeleniny.
Skus takto ako budes spokojna - zarucujem, ze nebude suchy.
Pekne chvile s rodinkou pri dnesnom silvestrovom programe
varecha.pravda.sk/recepty/paprikova-natierka-pikant-origi...