Kuracie kari s hruškami

cucu - bez fotkycucu, 2. januára 2013
Kuracie kari s hruškami
Foto: cucu

Aj keď to pri pohľade na ingrediencie vyzerá zložito, je to veľmi jednoduché a chutné jedlo :-) Veľa šťastia!

4
porcie
60 minút
príprava
45 minút
tepelná úprava

Suroviny

Marináda:
3-4 ks
 strúhaný
3 PL
1 ČL
Omáčka:
1 ks biela časť
1/2 hlávky (podľa veľkosti - pri varení zmenší objem)
1 ks
 (curry)
 (solamyl)




Postup

  1. 1

    Kuracie mäso si nakrájame na rezance potrieme olivovým olejom, troškou medu, nastrúhaným zázvorom, posolíme a vložíme do chladničky.

  2. 2

    Na olivovom oleji opražíme časť póru(zvyšok pridáme neskôr) a pridáme namarinádované kuracie mäso. Keď mäso zbelie pridáme papriku(najlepšie červenú) nakrájanú na malé kocky , postrúhaný zázvor, chilli papričku, kari a cesnak.

    Kuracie kari s hruškami - obrázok 2
  3. 3

    Pražíme za stáleho miešania a asi po 3minútach pridáme na drobno nakrájanú kapustu, zvyšok póru, sójovú omáčku, mangovú omáčku(alebo mango a chilli pastu) a hrušky z kompótu nakrájané na kocky. Ďalej miešame ďalších aspoň 3-5min a pridáme hruškovú štavu, vodu, solamyl. (2ČL na 1 dl vody). Dochutíme kari, čínskym korením a hruškovou vodou. Podávame s ryžou a kúskami hrušiek :) Dobrú chuť!

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia