Aj keď to pri pohľade na ingrediencie vyzerá zložito, je to veľmi jednoduché a chutné jedlo :-) Veľa šťastia!
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
| Marináda: | |
| 3-4 ks |
|
| strúhaný |
|
| 3 PL |
|
|
|
|
| 1 ČL |
|
| Omáčka: | |
| 1 ks biela časť |
|
| 1/2 hlávky (podľa veľkosti - pri varení zmenší objem) |
|
| 1 ks |
|
|
|
|
| (curry) |
|
|
|
|
|
|
|
| (solamyl) |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Postup
-
1
Kuracie mäso si nakrájame na rezance potrieme olivovým olejom, troškou medu, nastrúhaným zázvorom, posolíme a vložíme do chladničky.
- 2
Na olivovom oleji opražíme časť póru(zvyšok pridáme neskôr) a pridáme namarinádované kuracie mäso. Keď mäso zbelie pridáme papriku(najlepšie červenú) nakrájanú na malé kocky , postrúhaný zázvor, chilli papričku, kari a cesnak.
- 3
Pražíme za stáleho miešania a asi po 3minútach pridáme na drobno nakrájanú kapustu, zvyšok póru, sójovú omáčku, mangovú omáčku(alebo mango a chilli pastu) a hrušky z kompótu nakrájané na kocky. Ďalej miešame ďalších aspoň 3-5min a pridáme hruškovú štavu, vodu, solamyl. (2ČL na 1 dl vody). Dochutíme kari, čínskym korením a hruškovou vodou. Podávame s ryžou a kúskami hrušiek :) Dobrú chuť!
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2









Diskusia k receptu