Foto: janka5
4
porcie
porcie
60minut minút
príprava
príprava
15min minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Zemiaky uvaríme v osolenej vode. Po uvarení vody ocedime,pridáme bryndzu,čierne korenie a vypracujeme kašu.
- 2
Z múky vajíčka a vody vypracujeme cesto,ktoré rozvaľkame na pomučenej doske a poharom vykrajujeme kolieska. Kolieska naplníme kašou a prstami lepime do tvaru pirohy. Potom vydličkou pritlačíme do okolo pirohy.
- 3
Hotove pirohy zavaríme v osolenej vode. Keď vyplavaju na povrch sú uvarené a ceditkom ich vyberieme do misky.Osolime ich a zapražíme ich upraženou slaninou.Dobrú chuť.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu