Krémové zapečené zemiaky (vegan)

veganvidya - fotkaveganvidya, 30. decembra 2012

Nebojte sa toho množstva korenia - nejde o preklep :-). Táto dávka je akurát na normálny hlboký plech.

6-8
porcií
45 minút
na 200 °C

Suroviny

1,5 kg
0,5 kg (od SojaProduktu alebo SunFoodu)
1/2 čl (alebo cesnak)
3 čl
1 čl
3 PL
 alebo petržlenová, zelená časť póru
600 ml
1 PL
1 čl
3-4 PL




Postup

  1. 1

    Zemiaky umyjeme (ja nešúpem) a nakrájame na tenké plátky. Tofu postrúhame nahrubo. V malej mištičke si zmiešame: asafoetidu (alebo prelisovaný cesnak), soľ, mleté čierne korenie a mletý koriander. Vňať nasekáme. Kurkumu poriadne rozmiešame v 125 ml vody, aby tam neboli hrudky a potom to zmiešame so všetkou "smotanou" (ja som použila kokosovú).

  2. 2

    Začneme vrstviť na plech s papierom na pečenie: 1/3 množstva zemiakov, posypeme 1/3 zmesi korenia a soli, posypeme 1/3 vňate a 1/3 tofu a polejeme rovnomerne 1/3 "smotany". Zopakujeme ešte dvakrát. Povrch "postrašíme" kokosovým olejom a posypeme lahôdkovým droždím.

  3. 3

    Plech prikryjeme pevne alobalom alebo druhým plechom a dáme piecť na 200 C. Po cca 35 minútach dáme alobal/druhý plech preč a necháme ešte zapiecť, aby povrch pekne zhnedol.

  4. 4

    Ak chcete robiť polovičnú dávku, rozdeľte si suroviny na dve vrstvy (nie tri) a dajte to piecť na polovičný plech.

Diskusia k receptu

veganvidya
:-D je tam toho 6-8 porcii :-D, to nedas :-D. Zase na druhej strane my sme to zjedli piati a to sme mali este polievku, salat a kolac :-D
vierutt
Zemiaky môžem na akýkoľvek spôsob. Receptík ma veľmi zaujal. Určite vyskúšam




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia