Foto: veganvidya
Nebojte sa toho množstva korenia - nejde o preklep :-). Táto dávka je akurát na normálny hlboký plech.
porcií
na 200 °C
Suroviny
1,5 kg |
|
0,5 kg (od SojaProduktu alebo SunFoodu) |
|
1/2 čl (alebo cesnak) |
|
3 čl |
|
1 čl |
|
3 PL |
|
alebo petržlenová, zelená časť póru |
|
600 ml |
|
1 PL |
|
1 čl |
|
3-4 PL |
|
Postup
-
1
Zemiaky umyjeme (ja nešúpem) a nakrájame na tenké plátky. Tofu postrúhame nahrubo. V malej mištičke si zmiešame: asafoetidu (alebo prelisovaný cesnak), soľ, mleté čierne korenie a mletý koriander. Vňať nasekáme. Kurkumu poriadne rozmiešame v 125 ml vody, aby tam neboli hrudky a potom to zmiešame so všetkou "smotanou" (ja som použila kokosovú).
- 2
Začneme vrstviť na plech s papierom na pečenie: 1/3 množstva zemiakov, posypeme 1/3 zmesi korenia a soli, posypeme 1/3 vňate a 1/3 tofu a polejeme rovnomerne 1/3 "smotany". Zopakujeme ešte dvakrát. Povrch "postrašíme" kokosovým olejom a posypeme lahôdkovým droždím.
- 3
Plech prikryjeme pevne alobalom alebo druhým plechom a dáme piecť na 200 C. Po cca 35 minútach dáme alobal/druhý plech preč a necháme ešte zapiecť, aby povrch pekne zhnedol.
- 4
Ak chcete robiť polovičnú dávku, rozdeľte si suroviny na dve vrstvy (nie tri) a dajte to piecť na polovičný plech.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu