Foto: veganvidya
Sladučká a liečivá tekvica hokaido podľa knihy Ájurvéda - Léčivá kuchyně (Harish Johari). Možno použiť aj ako netradičnú nátierku.
4
porcie
porcie
30 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
1 kg (približne) |
|
1 čl |
|
1 čl (alebo citrónová šťava) |
|
2 PL (za studena lisovaný) |
|
1 čl |
|
podľa chuti |
|
najlepšie čerstvá |
|
Postup
-
1
Tekvicu hokaido umyjeme a vyčistíme vnútro. Nešúpeme. Nastrúhame ju nahrubo. Dáme do hrnca, trochu podlejeme vodou, pridáme soľ a mangový prášok (ak používame citrónovú šťavu, dáme ju až pri podávaní). Dusíme na miernom plameni, kým úplne nezmäkne.
- 2
Zohrejeme olej, pridáme senovku grécku a čilli a kratučko opražíme - nesmie nám to zhorieť! Pridáme tekvicu a ešte chvíľu restujeme. Pridáme posekanú bazalku. Odstavíme.
- 3
My sme podávali s mrkvovo-ovsenými plackami. http://varecha.pravda.sk/recepty/mrkvovo-ovsene-placky-vegan/35158-recept.html
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
@veganvidia hezky ses strefila ! :-)