Krémová hokkaido (vegan)

veganvidya - fotkaveganvidya, 3. januára 2013

Sladučká a liečivá tekvica hokaido podľa knihy Ájurvéda - Léčivá kuchyně (Harish Johari). Možno použiť aj ako netradičnú nátierku.

4
porcie
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 kg (približne)
1 čl
1 čl (alebo citrónová šťava)
2 PL (za studena lisovaný)
1 čl
 podľa chuti
 najlepšie čerstvá




Postup

  1. 1

    Tekvicu hokaido umyjeme a vyčistíme vnútro. Nešúpeme. Nastrúhame ju nahrubo. Dáme do hrnca, trochu podlejeme vodou, pridáme soľ a mangový prášok (ak používame citrónovú šťavu, dáme ju až pri podávaní). Dusíme na miernom plameni, kým úplne nezmäkne.

  2. 2

    Zohrejeme olej, pridáme senovku grécku a čilli a kratučko opražíme - nesmie nám to zhorieť! Pridáme tekvicu a ešte chvíľu restujeme. Pridáme posekanú bazalku. Odstavíme.

  3. 3

    My sme podávali s mrkvovo-ovsenými plackami. http://varecha.pravda.sk/recepty/mrkvovo-ovsene-placky-vegan/35158-recept.html

    Krémová hokkaido (vegan) - obrázok 3

Diskusia k receptu

mijaita
Moc se mi to libi, jdu na to, za chvili prijde navsteva, to se hodi .
@veganvidia hezky ses strefila ! :-)
nonna
Ajurvéda, to je ONO! Uznávam ju a trošku študírujem. Ukladám do KK!
ebaka
práve včera sme mali polievku krémovú z hokkaida,túto ukladám do KK a z poslednej tekvičky vyskúšam,dík za rcp.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia