Kolieskový karfiol

martinis - fotkamartinis, 30. decembra 2012
Kolieskový karfiol
Foto: martinis

Zapekaný karfiol s cottage cheese, tvrdým syrom a kolieskami mrkvy.

1-2
porcia
35 minút
príprava
25 minút
na 200 °C

Suroviny

1 ks
1 ks
 strúhaný
1 ks




Postup

  1. 1

    Karfiol umyjeme, rozoberieme na malé ružičky a poukladáme do zapekacej misy.

  2. 2

    Na karfiol rozotrieme cottage cheese, osolíme, voľne rozsypeme na kolieska nakrájanú mrkvu.

  3. 3

    Dáme zapiecť do rúry na 15 minút pri 200 stupňoch celzia, povrch posypeme strúhaným syrom a dáme späť do rúry ešte na 10 minút. Hotové jedlo môžme ozdobiť bazalkou :)

Diskusia k receptu

babidka
Karfiol mame radi , tak ho urobim pre zmenu aj takto .
evanaaa
Stačí 15 minút na surový karfiól, netreba ho trochu predvariť, keď tam nie je žiadna tekutina?
martinis
ďakujem za komentáre :))
@evanaa : tiež som si nebol istý, ale karfiol bol naozaj fajn mäkký - nie je to len 15 minút, to je len prvá fáza, potom sa ešte 10 minút zapeká so syrom ;-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia