Živánska v pahrebe

janka1993 - bez fotkyjanka1993, 30. decembra 2012
Živánska v pahrebe
Foto: janka1993

Tento recept traduje už dlho. Vždy si ho robíme keď sme na chate. Je to najlepšie robiť len v pahrebe alebo v žeravých uhlíkoch. Zobraziť celý popisTento recept traduje už dlho. Vždy si ho robíme keď sme na chate. Je to najlepšie robiť len v pahrebe alebo v žeravých uhlíkoch. Preto je to moje obľúbené jedlo pretože tam nájdete zo všetkého trošku. Autor je môj ocko :)

30 minút
príprava
120 minút
tepelná úprava

Suroviny





Postup

  1. 1

    je veľmi dôležité dať mäso(mäso..kus červeného vína) dať do pácu. Všetko podľa chuti. Zemiaky surové očistené nakrájame na kolieska dáme do hrnca a osolíme okoreníme. Nikde nie sú množstvá lebo všetko tak od oka. Alebo podľa toho koľko vás bude jesť. Mäso tiež nakrájame na plátky. Môžme aj viac druhov (ako napr. kuracie, bravčové ) je to na vás . Slaninu aj cibuľu nakrájame na kolieska. Ak máte radšej viac slaniny môžete ju na väčšie kúsky nakrájať.

  2. 2

    Po príprave surovín na kolieska napichujeme na špajdlu ( kovová) aby vám nezhorela. No ešte predtým je dôležité aby ste riadne oheň naložili a nechali zhorieť na uhlíky mali by byť žeravé. Chvíľu príprave pahreby trvá preto to píšem už tu. Pri napichovaní je dôležité striedať suroviny. Zemiak, slanina, cibuľa,mäso,zemiak, cibuľa, slanina, mäso. Ak vám to aj nevyjde môžte dať aj viac na seba či už zemiakov alebo mäsa.

    Živánska v pahrebe - obrázok 2
  3. 3

    Takto napichanú živánsku položíme na alobal. Je veľmi dôležité ak nie je pevný alebo tvrdší alobal. Obaliť ju aj viackrát my ju dávame zvyčajne do 2 alebo 3 vrstiev aby fajná šťavička nevytiekla. Z alobalu môžeme urobiť aj takú vaničku kde môžeme naliať červené víno alebo pivo. Je to podľa chuti ako každý chce. Nie veľa aby vám to nevytekalo. Vložíme do žeravých uhlíkov a čakáme asi 1,5 -2 hod. Alobal musíme aj zasypať žeravými uhlíkmi aby sa to urobilo aj z vrchu. Po uplynutí opatrne vyberieme na lopatu a poriadne ofúkame popol a uhlíky. Položíme na pekáč opatrne otvoríme a pochutíme si na fajnovej živánskej.

    Živánska v pahrebe - obrázok 3

Diskusia k receptu

violetacamorova
Ked sme chodili do prirody na kotlikovy gulas, nesmela k nemu chybat ako dalsi chod na celodenny vylet zvycajne tato fantasticka zivanska z pahreby, mas pravdu ta chut sa neda nicim nahradit.
helca103
vidím,že registrácia prebehla iba dnes a hneď takýto super receptík. Takže VITAJ medzi nami varecháčmi a pridávaj ďalej :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia