Bryndzové dukáty fotorecept

Jozef Chatrnuch
šéfkuchár hotela Senec v Senci, 3. januára 2013
Bryndzové dukáty (fotorecept)
Foto: Ivan Majerský
4
porcie
60 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

750 g
300 g
200 g
2 ČL
200 g
 na vyprážanie
Dip:
2 strúčiky
 najemno nakrájaná




Postup

  1. 1


    Pomleté uvarené zemiaky zmiešame so 160 g múky, soľou, bryndzou a najemno nasekanou slaninou.

  2. 2


    Pridáme soľ a vymiešame cesto. Zvyšok múky použijeme pri vaľkaní cesta. Z cesta vykrojíme hrubšie kolieska a hneď vyprážame v rozpálenom oleji.

  3. 3


    Dip: jogurt zmiešame s cesnakom, soľou a korením a pridáme najemno nasekanú pažítku. Vypražené dukáty namáčame do dipu.

Diskusia k receptu

nonna
BRAVOOOOOO!!!!! Ukladám do KK a vyhadzujem na FBčko. Určite bude úspech hlavne u mojich US kamošov.
vierutt
Toto musí chutiť!!!!!! Takýto dip je môj najobľúbenejší - niekedy zamením jogurt za pochúťkovú smotanu - len ja si ešte pridávam kremžskú horčicu. Mňam, určite vyskúšam
aruska
mňam, mňam vyzerajú úžasne ukladám do kk určite vyskúšam :-)))
bibicka
Robila som ich dnes na obed a boli vynikajúce. Chutia aj studené. Presne som dodržala množstvo surovín ako uvádza recept, len slaninky som dala polovicu, t. j. 100 g a nie 200 g. Napriek tomu boli trocha mastnejšie, hoci som ich nechala odkvapkať na servítke. Nabudúce použijem asi oravskú slaninku miesto obyčajnej. Aj dip z jogurtu bol výborný, do 400 ml bieleho jogurtu som pridala 4 strúčiky cesnaku, trochu mletého korenia a malú lyžičku dijonskej horčice. Moji chlapi doma dukáty nešli vynachváliť!
sisuk
mňam, toto je papaníčko pre mojich chlapov! Slaninka, bryndza, cesnačik..... vyskúšané, uložené, odsúdené na časté použitie...