Bryndzové dukáty fotorecept
Jozef Chatrnuch
šéfkuchár hotela Senec v Senci, 3. januára 2013
šéfkuchár hotela Senec v Senci, 3. januára 2013
Foto: Ivan Majerský
4
porcie
porcie
60 minút
príprava
príprava
10 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Pomleté uvarené zemiaky zmiešame so 160 g múky, soľou, bryndzou a najemno nasekanou slaninou.- 2
Pridáme soľ a vymiešame cesto. Zvyšok múky použijeme pri vaľkaní cesta. Z cesta vykrojíme hrubšie kolieska a hneď vyprážame v rozpálenom oleji.- 3
Dip: jogurt zmiešame s cesnakom, soľou a korením a pridáme najemno nasekanú pažítku. Vypražené dukáty namáčame do dipu.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu