Krkovička/bôčik, kapusta a knedľa

lenkac - fotkalenkac, 2. januára 2013
Krkovička/bôčik, kapusta a knedľa
Foto: lenkac

Novoročný obed

4
porcie
15 minút
príprava
120 minút
na 180 °C

Suroviny

2-3 plátky (podľa potreby)
2-3  plátky (podľa potreby)
4-5 ks
Marináda:
2 lyžiče
1-2 lyžiče
2 lyžiče
3-4 strúčiky
podľa potreby
podľa potreby
podľa potreby
1-2 lyžičky
1 lyžičku
1 ks
Kapusta:
 (masť)
Príloha:

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Deň dopredu si pripravíme marinádu na mäsko. Všetky ingrediencie spojíme, poriadne premiešame a do pripravenej marinády naložíme bôčik a krkovičku. Množstvo ingrediencií na marinádu si každý môže prispôsobiť podľa seba, ja som to tiež podľa oka pripravovala.

    Krkovička/bôčik, kapusta a knedľa  - obrázok 1
  2. 2

    Na druhý deň. Pekáč vyložíme veľkým množstvom cibule, nakrájanej na mesiačiky. Na cibuľu poukladáme naložené mäso a zalejeme zvyškom marinády.

    Krkovička/bôčik, kapusta a knedľa  - obrázok 2
  3. 3

    Pečieme pri 180 stupňoch asi dve hodinky. Asi v polovici pečenia som trošku podliala vodou, ale asi tak 1 dcl. Pred koncom pečenia som odokryla pekáč a poslednú pol hodinu dopekala tak.

  4. 4

    Pripravíme si kapustu. Na oleji si opražíme cibuľu, pridáme kapustu, osolíme, okoreníme a pridáme cukor. Potom zalejeme troškou vody a dusíme asi 20 minút.

  5. 5

    Prílohou tradične knedľa.

  6. 6

    Dobrú chuť :)

Diskusia k receptu

3 komentáre k receptu
Lenka tiež som mala taketo na novy rok a ešte mi aj na dnes zostalo s manželom sme si pochutili aj ked nie presne takuto krkovičku ale podobne knedle kapusta pečena krkovička na cesnaku mame to velmi rady este jedna porcia zostala aj na večeru a od zajtra dieta

Pridaj komentár k receptu: