Novoročný obed
porcie
príprava
na 180 °C
Suroviny
| 2-3 plátky (podľa potreby) |
|
| 2-3 plátky (podľa potreby) |
|
| 4-5 ks |
|
| Marináda: | |
| 2 lyžiče |
|
| 1-2 lyžiče |
|
| 2 lyžiče |
|
| 3-4 strúčiky |
|
| podľa potreby |
|
| podľa potreby |
|
| podľa potreby |
|
| 1-2 lyžičky |
|
| 1 lyžičku |
|
| 1 ks |
|
| Kapusta: | |
|
|
|
|
|
|
| (masť) |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| Príloha: | |
|
|
|
Postup
-
1
Deň dopredu si pripravíme marinádu na mäsko. Všetky ingrediencie spojíme, poriadne premiešame a do pripravenej marinády naložíme bôčik a krkovičku. Množstvo ingrediencií na marinádu si každý môže prispôsobiť podľa seba, ja som to tiež podľa oka pripravovala.
-
2
Na druhý deň. Pekáč vyložíme veľkým množstvom cibule, nakrájanej na mesiačiky. Na cibuľu poukladáme naložené mäso a zalejeme zvyškom marinády.
-
3
Pečieme pri 180 stupňoch asi dve hodinky. Asi v polovici pečenia som trošku podliala vodou, ale asi tak 1 dcl. Pred koncom pečenia som odokryla pekáč a poslednú pol hodinu dopekala tak.
- 4
Pripravíme si kapustu. Na oleji si opražíme cibuľu, pridáme kapustu, osolíme, okoreníme a pridáme cukor. Potom zalejeme troškou vody a dusíme asi 20 minút.
- 5
Prílohou tradične knedľa.
- 6
Dobrú chuť :)
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 4









Diskusia k receptu