Pikantné pečené kuracie stehná s vínovo - cesnakovou redukciou fotorecept
Moja dnešná obedová improvizácia
porcie
príprava
na 200 °C
Suroviny
| 8 ks vykostené horné |
|
| marináda: | |
| 4 PL |
|
| 1 ks (z 1 citróna) |
|
| 2 ks |
|
| 8 ks |
|
| 1 KL |
|
| 2 KL |
|
| 1 KL |
|
| redukcia: | |
| 6 PL |
|
| 6 ks |
|
| 1 ks strúčik veľký |
|
| 1 dl |
|
| 1 KL |
|
| ďalej potrebujeme: | |
| podľa chuti |
|
Postup
-
1
Horné kuracie stehná som vykostila a osolila. V miske som vymiešala olej s citr. šťavou, vznikne niečo trochu podobné majonéze
-
2
Pridala som ostatné koreniny, korenie a chilli som podrvila v mažiari a pomiešala som
-
3
Stehná som potrela marinádou z oboch strán, dala do pekáča a podliala som toršičkou vody
-
4
Piekla som zakryté 20 min. na 200°, potom odokryté na 240° ešte cca 20 min., kým majú peknú farbu, blbá fotka, asi zlé svetlo
-
5
Chvíľu pred dopečením do rajnice odobrala z výpeku, pridala som cherry paradajky a cesnak na plátky a chvíľu som restovala
-
6
Do misky od marinády som naliala víno, aby som ju vypláchla, víno som naliala do rajnice, trochu som osolila a redukovala, na záver som pridala maslo a odstavila som rajnicu, fotene je po pridani vína
-
7
Hotový produkt, príloha bola ryža s kurkumou a šalát









Diskusia k receptu