Chrenová omáčka, zemiaky a vajíčko

lenkac - fotkalenkac, 2. januára 2013
Chrenová omáčka, zemiaky a vajíčko
Foto: lenkac

Rýchly obed, resp. večera

2
porcie
10 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

podľa potreby
50 g
2 lyžice
2  dcl (cca)
1  dcl (cca)
podľa potreby
podľa potreby
1-2 lyžičky
Príloha:
 varené

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Pripravíme sa zápražku z masla a múky, zalejeme mliekom a neskôr pridáme smotanu na varenie. Keď nám zmes zovrie, pridáme čerstvo nestrúhaný chren, soľ, mleté čierne korenie, cukor a citrónovú šťavu. Všetky suroviny podľa chuti stravníkov (ja som s chrenom nešetrila). :)

  2. 2

    Ocot, resp. zradný ocot, pridávame až po dovarení a miernom vychladnutí, aby sa nám to nezrazilo. Ocot je dôležitá zložka, netreba na ňu zabúdať, dodáva skvelú chuť s chrenom a cukrom.

  3. 3

    Prílohou sú varené zemiaky a varené vajíčko.

  4. 4

    Dobrú chuť :)

Diskusia k receptu

4 komentáre k receptu

Pridaj komentár k receptu: