Foto: lenkac
Rýchly obed, resp. večera
2
porcie
porcie
10 minút
príprava
príprava
20 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
podľa potreby |
|
50 g |
|
2 lyžice |
|
2 dcl (cca) |
|
1 dcl (cca) |
|
podľa potreby |
|
podľa potreby |
|
|
|
|
|
1-2 lyžičky |
|
Príloha: | |
|
|
varené |
|
Postup
-
1
Pripravíme sa zápražku z masla a múky, zalejeme mliekom a neskôr pridáme smotanu na varenie. Keď nám zmes zovrie, pridáme čerstvo nestrúhaný chren, soľ, mleté čierne korenie, cukor a citrónovú šťavu. Všetky suroviny podľa chuti stravníkov (ja som s chrenom nešetrila). :)
- 2
Ocot, resp. zradný ocot, pridávame až po dovarení a miernom vychladnutí, aby sa nám to nezrazilo. Ocot je dôležitá zložka, netreba na ňu zabúdať, dodáva skvelú chuť s chrenom a cukrom.
- 3
Prílohou sú varené zemiaky a varené vajíčko.
- 4
Dobrú chuť :)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu