Svokrine rezne

miloss2 - fotkamiloss2, 2. januára 2013
Svokrine rezne
Foto: miloss2

Tieto mleté rezne ma naučila moja svokra,sú dobré za studena,aj teplé.

10
porcií
60 minút
príprava
90 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 kg
200 g
1 dl




Postup

  1. 1

    Bravčové mäso si zomelieme,ja som použil slabinu.Doporučujem použiť mastnejšie mäso,bôčik,slabina,pliecko,alebo kombinovať medzi sebou.

    Svokrine rezne - obrázok 1
  2. 2

    Pridáme nastrúhaný syr,mlieko a soľ.Dobre premiešame a uložíme do druhého dňa do chladničky.

    Svokrine rezne - obrázok 2
  3. 3

    Na druhý deň vytvarujeme rezne.

    Svokrine rezne - obrázok 3
  4. 4

    Obalíme v trojobale,potom znova do vajca a vysmažíme.Po vysmažení dávam ešte napariť na 1 hodinu.

    Svokrine rezne - obrázok 4

Diskusia k receptu

cien
Zaujimalo by ma že ked už sú rezne vypražené, na čo je ešte potrebné ich dat naparit ??? dakujem za vysvetlenie :-)
hates
toto nie su svokrine ale mletý rezeň zo syrom tak ich poznáme my robim ich aj ja ale tiež nechápem prečo ich naparovať?
miloss2
Pri naparení zjemnejú a sú lepšie na studenú misu s chlebom a kyslou uhorkou.
mesiar50
Je to dobré a chutné jedlo.Hlavne pre tých ktorý rezne nevedia pohrýzť.
Ja som to robil ako fašírky k jednej akcii .Seniory si to pochvalovali.
Tvoje jedlo vyzerá úhladnejšie v podobe reznov.Vďaka za tip v budúcnosti budem aplikovať určite.+Ď+++KK
wevewe
No ale ked ich naparis, tak potom uz nebude obal chrumkavy (co ja povazujem pri vyprazanych jedlach za to najlepsie), ci sa mylim?
45678
@hates , myslím, že Miloš nazval tieto rezne preto Svokrine rezne, že sa ich naučil od nej , aj u mňa v kuchárskej knihe mám pomenované veci podľa toho od koho som získala recept.. tiež ich doma robievame a pomenovali sme ich mleté rezne so syrom...nenaparujem :-))
miloss2
Tieto niesu chrumkavé,rezne,ktoré sa idú hneď konzumovať,nemusíte naparovať.Naparujem ich ako buchty,na paráku.Tie,na neskoršiu konzumáciu sú lepšie naparené.
1x ilusa
radox1
absolutne nevidim v naparovani nijaky vyznam.naopak,rezne para znehodnoti.
orchidea
tento recept mám tiež ale od mamy a veru dávno som rezne takto nerobila, ďakujem za pripomenutie...
rea1
hm ... tak toto som v živote nerobila a neviem, či jedla. ak v robote v jedálni, to sa nepočíta. ale mleté mäso, na rozdiel od ostatného, mám celkom rada, takže určite vyskúšam. a naparované - no, to je fuk, aj tak vyskúšam, veď človek by nemal umrieť sprostý a keď hovoríš, že sú dobré, nemám dôvod ti neveriť. :-)) vyskúšame, uvidíme.
izabella929
robievam aj ja, len u nás ich voláme mleté mäso v cestíčku, alebo vo vajci...) veľmi chutné, môžem potvrdiť...)nenaparujem, zbytočná energia...
anina6
tieto rezníky poznám, už som ich dlhšie nerobila. dík za pripomenutie.
1ariana
Tiež ich robievam, ale nemáčem ich na záver vo vajci. Vyskúšam a tiež vyskúšam napariť. Možno potom ostanem pri naparovaní. :o)
2254_1348559633 - profilový obrázok
goe
goe
Vyskúšam, lebo som takto ešte rezne nerobila.
garanco
Tento recept "bežal", asi pred tridsiatimi rokmi , z času na čas ich pripravím - bez naparovania.
sracz
... a ja veruže aj naparím, čo keď získam nový "šmak" !? Za stratou energie si nehodím koleno za hlavu! Nebíčko v papuľke a spokojné bruško majú prednosť a zelenú na voľno! Ďakujem za rcp i za inšpiráciu @miloss2 a želám fúru nových nápadov ako aj
realizáciu "zdedených" !!!
honestka
este raz prosim upresnit"
.."Po vysmažení dávam ešte napariť na 1 hodinu".... nie je to chyba?
Ked SU vysmazene a parit CELU hodinu?
tiez som este takto mlete rezne nerobila a skusit by som skusila...
miloss2
Postupne ako ich vysmážam,dávam ich na paru,tie skôr vysmažené sú dlhšie na pare,tie posledné menej,celkovo hodinu.
hannah22
uložené, vyskúšam, predpokladám že to naparenie pomože k lepšiemu tráveniu, stretla som sa s receptom na vyprážané rezne kde bola rada : po vypražení ponorit rezeň na pár sekúnd do vriacej vody , pre tých čo vyprážané nemožu, tak skúsim a uvidím..... :))
violetacamorova
Miloss tvoj recept ma zaujal, dnes som rezne odskúšala, naparila som ich naraz hodinu ako uvádzaš a z každej strany aj z mojej samé chvály. Ja som ich parila v parnom hrnci a tak mi tam dole v nádobe zostala chutná šťava, kto chce dostane aj šťavičku. Povedala by som, že je z toho nakoniec chutné šťavnaté mäsko ako pri obrátených rezňoch, ale z mletého mäsa. Akurát obrátené dávam ešte do rúry, alebo ich povarím v pripravenom sóse. Palec hore za svokrine rezne.
babidka
Dnes som hladala novu inspiraciu na mlete maso a nasla som tieto rezne . Davnejsie boli u nas velmi oblubene ale casom sa na ne zabudlo.S tym naparenim je to pre mna dost zaujimave , pretoze ako vravi @sracz / volne parafrazovane :-)/ stare jedlo ziska novy rozmer ,novy smak:-))) Myslim , ze sa tym naparenim zbavia aj trosky tuku , maso a ostatne suroviny si navzajom odovzdaju svoje chute a to jedlo bude nakoniec naozaj ine na ake sme zvyknuti ... .-)
lea24
Casto robievala aj moja svokra. Volakedy bol syr lacnejsi ako maso. Za menej peniazi sa dalo spravit viac fasirok. Je to fakt chutne jedlo.
denyany
V živote som takýto rezeň nejedla, ale recept mi padol vhod, nevedela som, čo variť. Obalila som len v strúhanke, potom vo vajci a vypražila. Neparila som už. Boli aj tak vynikajúce. Tento rok ich možno ešte raz urobím, keďže vyprážam len minimálne.(aj klasické rezne sú u nás tak dva, tri razy do roka).