Rajčinová polievka s bylinkami

dorenika - fotkadorenika, 1. januára 2013
Rajčinová polievka s bylinkami
Foto: dorenika

Ja bežné hladké rajčinové polievky rada nemám,prídu mi sladké a tak som skúsila túto,ktorá je kombináciou dvoch receptov a mojej fantázie a naozaj mi Zobraziť celý popisJa bežné hladké rajčinové polievky rada nemám,prídu mi sladké a tak som skúsila túto,ktorá je kombináciou dvoch receptov a mojej fantázie a naozaj mi chutí.tak si možno nájde aj iného fanúšika.

3
porcie
5 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 ks
4 strúčiky
400 g olúpané a rozdrvené
1 ks




Postup

  1. 1

    Nadrobno nakrájanú cibuľu dáme na olej osmažiť a po krátkej chvíli pridáme cesnak-len roztľačený nožom alebo cely.Keď to zmäkne tak pridáme rajčiny a povaríme.Pridáme 0,5l vývaru zeleninového a povaríme.

  2. 2

    Osolíme,okoreníme necháme chvíľu variť,potom nahrubo rozmixujeme ponorným mixérom,hlavne cesnak ale tak aby nebola polievka úplne na kašu.Podávame s nastrúhanym syrom a bagetou.

Diskusia k receptu

laurisia
Presne takúto robím aj ja, teda až na ten cukor - niekedy som cesnak nedávala, ale s cesnakom je paradajková polievka výborná (aj keď ja dávam menej). Napriek tomu, že sa Ti ostatné paradajkové polievky zdajú sladké - predsa len skús niekedy dať lyžicu cukru, nie kvôli sladkosti, ale mám pocit, že zvýrazní chuť paradajok ešte viac.
dorenika
@laurisia aha no mozem skusit trochu odobra a pridat trosku a ak mi to bude chutit tak to tak urobim,dakujem za radu:)
ivetka77
snad to nebudes brat osobne, ale taka kucharka a pouziva bujon?
dorenika
ivetka77 pouzivam ho vsade kde treba vyvar ja totiz pracujem a nemam cas si ho pripravovat doma,a robit fanpages :D
ivetka77
ja tiez pracujem ..a ked stihas pridavat recepty sem, preco by som ja takisto nemohla pridavat recepty na FB? co tak si urobit vyvar a das si ho zamrazit. aj to je sposob
ivetka77
neviem,co mate podaktori problem s tym,ze mam recepty na FB. je to presne to iste,ako si pridat recepty sem
dorenika
@ivetka77 nie ja proti tomu nemam nic,len som ta upozornila na to ze pouzivas odveci ryzu to je vsetko to ze to ty nevies predychat z fakt neni moj problem,ok takinak s tym vyvarom...nechce sa mi robit vyvar a davat to mrazit kedze nemam tak velku mraznicku na litre a litre vody a podruhe som spokojna s bujonom pretoze kupujem kvalitny bio...




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia