Foto: martinis
Zelená fazuľka zapečená so zemiakmi, dochutená majoránkou.
1-2
porcia
porcia
55 minút
príprava
príprava
20 minút
na 180 °C
na 180 °C
Postup
-
1
Fazuľku si uvaríme alebo použijeme sterilizovanú z konzervy.
- 2
Zemiaky očistíme, pokrájame a uvaríme v osolenej vode domäkka. Hotové scedíme a dáme bokom.
- 3
Na lyžici masla opražíme strúhanku, do panvice primiešame zemiaky a fazuľku.
- 4
Túto zmes dáme do zapekacej misy, zalejeme vajíčkami rozšľahanými s mliekom a soľou a dáme do rúry zapiecť pri 180 stupňoch na 20 minút.
- 5
Hotovú fazuľku opatrne vyberieme z rúry a bohato posypeme majoránkou. Výdatná večera je pripravená na zjedenie ;)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu