Zapekaná fazuľka

martinis - fotkamartinis, 30. decembra 2012
Zapekaná fazuľka
Foto: martinis

Zelená fazuľka zapečená so zemiakmi, dochutená majoránkou.

1-2
porcia
55 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Suroviny

300 g
2 ks
1 PL
2 ks
4 PL




Postup

  1. 1

    Fazuľku si uvaríme alebo použijeme sterilizovanú z konzervy.

  2. 2

    Zemiaky očistíme, pokrájame a uvaríme v osolenej vode domäkka. Hotové scedíme a dáme bokom.

  3. 3

    Na lyžici masla opražíme strúhanku, do panvice primiešame zemiaky a fazuľku.

  4. 4

    Túto zmes dáme do zapekacej misy, zalejeme vajíčkami rozšľahanými s mliekom a soľou a dáme do rúry zapiecť pri 180 stupňoch na 20 minút.

  5. 5

    Hotovú fazuľku opatrne vyberieme z rúry a bohato posypeme majoránkou. Výdatná večera je pripravená na zjedenie ;)

Diskusia k receptu

dogagador
toto, alebo velmi podobne som jedla a je to fakt uzasne, ale recept nepoznam, teda teraz uz snad aj ano, uricte to spravim! diky!!!
martinis
Tak to som rád, že som pomohol oprášiť starý recept, dúfam, že si pochutnáš ! :))




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia