Zemiakové krokety s vegan burgrom a cesnakovým dresingom
Zemiaky ošúpeme, nakrájame na kocky a varíme, kým nie sú mäkké. Vodu scedíme, ...
Grilovaný hermelín s brusnicovou omáčkou
Brusnicová omáčka: V hrnci rozpálime olej a opražíme na ňom nadrobno nakrájanú cibuľu a cesnak dosklovita...
Teľací sirloin na jablkovo-lieskovcovej omáčke
Pri izbovej teplote odležaný teľací steak osolíme, okoreníme, potrieme olejom a grilujeme na požadovaný stupeň prepečenia....
Hovädzie na pive so zeleninou
Roky varím guláše, perkelty i paprikáše s čiernym pivom. Začínal som so 16° Zlatým bažantom...
Hlivový guláš
Recept je z knižky Slovegán, guláš je výborný, ja som ešte pridala 1 mrkvu, ...
Pappardelle s tekvicou a mäsovými guľkami na víne
Mleté mäso, vajce, soľ, majorán, mletú červenú papriku, mleté čierne korenie a na...
Cestoviny ako ich robí babička (macarrones de la abuela)
Tieto jednoduché cestoviny sú v Katalánsku veľmi obľúbené, hlavne u detí. Nezaobíde sa bez nich ani jedna návšteva u babičiek a ani jedna oslava, na ktorej sú deti....
Mäsom plnený kapustový list na hubách
K mletému mäsu primiešame nakrájanú žemľu namočenú v mlieku, vajcia, korenie a soľ. Kapustové...
Jeseň na tanieri (pečená paprika plnená kuracím mäsom)
Neskutočne skvelá sladká chuť papriky v kombinacii so slanou kuracinou, šťavnaté, mňam. Recept našiel...
Divinový guláš so šípkami a s viedenskou guľkou
Nakrájanú cibuľu opečieme na masti, pridáme na kocky pokrájané mäso, osolíme, okoreníme a orestujeme...
Furmanské bravčové líčka
Je s tým trochu viac práce, ale výsledok stojí za to. Je to gurmánska lahôdka....
Červená šošovica s quinoou
Tento obed máte uvarený za pol hodinku, ak práve nemáte quinou, môžete ju nahradiť ryžou alebo zemiakovou kašou....
Bezlepkové české buchty plnené slivkovým lekvárom
Zo 100 ml vlažného mlieka, 25 g cukru a droždia pripravíme kvások, ktorý necháme v...
Tekvicové halušky s tvarohom
Tekvicu nastrúhame, osolíme, postupne pridávame múku a vytvoríme hustejšie cesto. Cesto pretláčame pomocou sitka do...
Pečená mrkva
Máte radi mrkvu? Nie? Priznám sa, ani ja nie. No takto urobená sa minula, že neostalo na obed. Bolo treba spraviť druhýkrát....
Dubáky na smotane
Jemná smotanová omáčka s dubákmi, ktorá poteší každého milovníka húb.
Dvoranský burger s tekvicovou plackou a cesnakovou majonézou
Každé ročné obdobie motivuje šéfkuchára preniesť sezónu na tanier. Jeseň je však u mňa jednotkou. V záhradách, sadoch a lesoch sa nájde veľa farebného a voňavého a všetko sa to dá premeniť na výnimočné jedlo....
Lahodné cestoviny s hokkaido omáčkou, nivou a tymianom
Jednoduché, chutné jedlo. Naše hokkaido tekvice nás toho roku sklamali na celej čiare - neurodila sa ani jedna. Ale od susedov sa k nám do záhrady preplazila jedna tekvička...
Burger s cibuľovou marmeládou
Domáci burger to je celkom iná vec ako ten, ktorý poznáte z bežného fastfoodu....
Rib eye steak
Je to tak trochu zvláštna kombinácia - dobre ugrilovaný a šťavnatý rib eye steak a vlašské orechy. Ale rozhodne nie je zlá! Práve naopak....
Hovädzie kocky na karameli
Nedeľný obed tento raz z hovädzieho mäsa, ktoré som pripravila na karameli. Ochutila červeným vínom...
Tekvica plnená rizotom
Začneme tým, že si celé tekvice upečieme v rúre približne 40 minút. Necháme vychladnúť, ...
Cviklový šalát Anadyr s pečeným lososom
Šalát má vraj svoj prapôvod v Anadyre na Čukotke, tvrdil mi môj sused a priateľ Alex...
Krémové tekvicové risotto
Jeseň je už v plnom prúde a v tento prvý októbrový deň si ju môžete spríjemniť typicky jesenným receptom....
Bezlepkové cviklové cestoviny
Ošúpanú cviklu nakrájame na malé kúsky a v miske zmiešame s lyžicou olivového oleja. Pečieme v...
Jarabica na kapustovom pyré so šúľancami
Umytú a očistenú jarabicu osolíme, ochutíme rozdrvenými borievkami a rozmarínom, zabalíme do slaniny a pečieme...
Sedliacka omeleta s hubami
Túto omeletu som urobil podľa @Haji z jej diskusií - čo dnes varíte - trochu som to...