Losos podľa Vincenza

bugout - fotkabugout, 5. septembra 2021
Losos podľa Vincenza
Foto: bugout

Losos, zelenina a zelené pesto (+ príloha podľa vlastného uváženia), záruka rýchleho obeda (alebo večere). Ak zvolíte pečené zemiaky ako ja, trochu to Zobraziť celý popisLosos, zelenina a zelené pesto (+ príloha podľa vlastného uváženia), záruka rýchleho obeda (alebo večere). Ak zvolíte pečené zemiaky ako ja, trochu to prípravu predĺži... V každom prípade príloha stačí tá zelenina nič iné netreba.

20 minút
príprava
10-15 minút
tepelná úprava

Suroviny

 (zelené)




Postup

  1. 1

    Jedlo je rýchlovka, takže sa dá pekne robiť súbežne. Ryba aj zelenina sa robí zhruba desať minút, podľa toho ako preferujete urobenú rybu. (Tie pečené zemiaky na fotke si nevšímajte, nie sú potrebné, hold mal som pár plátkov slaniny a zemiakov, tak som to minul pri príležitosti dnešného obeda). Apropo zeleninový základ sa dá použiť aj a kuracími prsiami, ktoré sú tiež rýchlo hotové.

  2. 2

    Lososa pokvapkáme citrónovou šťavou, posolíme a dáme na panvicu najprv kožou dole. Opečieme podľa vlastných preferencií.

  3. 3

    Cuketu nakrájame na kocky a dáme opekať na olivový olej na stredne silný výkon. Zatiaľ si nachystáme zvyšok zeleniny. Cherry paradajky prekrojíme na polovicu, sušené paradajky prekrájame na menšie kúsky, cesnak na drobno.

  4. 4

    Po pár minútach pridáme cesnak, premiešame a nasledujú obidvoje paradajky. Zmes opatrne premiešame (paradajky nechceme zbytočne rozpučiť) a zhruba päť minút spolu robíme. Pridám pesto a dobre premiešame. Do zmesi pridáme špenát a ďalej robíme kým nie je špenát hotový - cca dve minútky.

Diskusia k receptu

haji
Losos jako malovaný! Máš pravdu, že zeleninová příloha stačí. Mně by moc chutnalo.
1x bugout
zolik
Priznam sa, ze uz som na tvojho lososa cakala. Velmi pekny recept. Tiez taky terasovy. Ja tiez bez prilohy. Zelenina alebo salat mi k takejto chutnej rybe stacia.
2x haji a bugout
bugout
@haji @zolik druhý krát aj ja určite bez prílohy... Tá zelenina je vážne výborná a stačí.





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia