Hovädzie mäso
Hovädzie mäso

Obrátené hovädzie rezne fotorecept

izabella929 - fotkaizabella929, 22. augusta 2021

Dnešný sviatočný obed z hovädzieho mäsa.

3
porcie
50 minút
príprava
40 minút
na 180 °C

Suroviny

3 plátky
podľa chuti
podľa chuti
7 PL
2 PL
2 ks
Nálev na mäso:
300 ml
1 PL
2 PL
podľa chuti
štipka
1/2 ks
1 strúčik
3 PL
1 PL domáca

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Hovädzie mäso som umyla, osušila kuchynským papierom a nakrájala na plátky. Každý kus som naklepala, osolila a okorenila z oboch strán.

    Obrátené hovädzie rezne (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Rezne som obalila v strúhanke a potom som strúhanku do mäsa aj vklepala.

    Obrátené hovädzie rezne (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Vajcia som rozšľahala. Na panvici som nechala rozohriať masť. Každý rezeň som vykúpala v rozšľahaných vajciach.

    Obrátené hovädzie rezne (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Vkladala som ich po jednom do panvice a vypražila z oboch strán. Hotové rezne som vyložila do misy.

    Obrátené hovädzie rezne (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Pripravila som si nálev. Vývar z bravčových kostí som dala do misy, pridala som kečup, horčicu, rascu, korenie, pol nakrájanej cibule a strúčik cesnaku. Napokon som pridala domácu vegetu. Všetko som spolu premiešala.

    Obrátené hovädzie rezne (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Rezne som vložila do jenskej misy a každý jeden som potrela roztopeným maslom. Potom som ich zaliala nálevom a misu zakryla. Rúru som nechala zohriať na 200 °C, vložila som misu s mäsom a keď sa misa rozohriala, znížila som teplotu na 180 °C a piekla 40 minút. Potom som misu odkryla a nechala rezne na vrchu zapiecť.

    Obrátené hovädzie rezne (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Obed som podávala s varenými zemiakmi a uhorkovým šalátom. Prajem vám dobrú chuť.

    Obrátené hovädzie rezne (fotorecept) - obrázok 7
Recept je zaradený do kategórií:
Hovädzie mäso, Slovenská kuchyňa, Hlavné jedlá, Obed, Večera, Dusené, Pečené

Diskusia k receptu

bugout
Jedno z mojich najobľúbenejších jedál... Môžem tak akékoľvek mäso ale hovädzie je najchutnejšie. Akurát moja osobná preferencia je ryža s tou šťavou v ktorej sa mäso robí je to paráda.
izabella929
@bugout (22.8.2021 14:04)

Tiez som ryzova, najradsej by som jedla ryzu s ryzou... Ale aj zemiaky mam rada. Hovadzie som teraz takto vyskusala a je chutnejsie ako z inych druhov masa..
Dakujem pekne za komentar...
terinka55
Fajnový obed ste veru mali.
Už dávno som ich nerobila. Ďakujem za pripomenutie.
1x haji
ivkamatko
Je to skutočná dobrotka, u nás tomu odjakživa hovoríme babičkine rezne. Robím ich veľmi rada, je to také sviatočné jedlo.
haji
Pěkný receptík. I tato varianta obrácených rezňov by mi velmi chutila!! Foto jako ze škatulky! P.S. Aj ja som ryžová, hodně ryžová. By jsme mohli založit "rýžový klub"! Krásný nedělní večer, milá Izi!! Děkuji za příjemnou inspiraci.
mariamka
u nás tiež obľúbené a zaručene chutné mäkké mäsko, čím to klepeš Izabelka? zaujala ma tá mozaika v bodoch 1,2
izabella929
@mariamka (23.8.2021 16:05)

Mariamka mam take kladivo na klepanie masa.. Jedna strana ma stvorceky a druha pozdlzne ryhy... S tym som ich klepala, aby mi voslo do masa vacsie mnozstvo struhanky... Taky paradox... Ked som si ho kupila, malo som ho pouzivala, lebo mam aj kuchynsku sekerku na ktorej na opacnej strane su opat mriezky... Raz som chcela pouzit opat kladivo na maso a obe mriezky aj kockata aj ta s ryhami mi odpadli z kladiva... Musela som ich prilepit lepidlom... Teraz funguju skvele... Dakujem pekne za komentar...
alex37
Naozaj dobrý obed ste mali, robievam ale len bravčové a kuracie, vyskúšame z hovädzieho mäska, určite sú chutné :-)

Zaujímavé video z archívu TV Varecha