Kukuričné lievance
Kukuričné lievance

Kukuričné lievance bez lepku

novalim - fotkanovalim, 23. augusta 2021. Komerčný recept.
Kukuričné lievance bez lepku
Foto: novalim

Už ste niekedy ochutnali kukuričné lievance bez lepku? Toto jedlo máme veľmi radi nielen pre jeho fantastickú chuť. Je to jedlo, vďaka ktorému Zobraziť celý popisUž ste niekedy ochutnali kukuričné lievance bez lepku? Toto jedlo máme veľmi radi nielen pre jeho fantastickú chuť. Je to jedlo, vďaka ktorému trochu “preriedime” chladničku a spotrebujeme napríklad otvorenú konzervu s kukuricou. Alebo dojeme ten posledný šúľok varenej kukurice. Kukuričné lievance bez lepku chutia skvelo s našľahanou fetou a bylinkami.
Zdroj: www.novalim.sk

14
porcií
30 minút
príprava

Suroviny

5 PL (alebo PK špeciál alebo UNI múka bezgluténová)
2 PL
100 ml vlažná
50 ml (kefír, acidko)
1 ks
1 ČL
1 ČL
3-4 PL (uvarená alebo z konzervy)
 na vysmážanie
Na šľahanú fetu:
100 g
1-2 PL
1 PL
Na ozdobenie:
 čerstvý




Postup

  1. 1

    Bezlepkovú múku Promix PK zmiešame s kukuričnou múkou Novalim, primiešame soľ a sušené droždie. Vodu, kyslé mlieko a vajce rozmiešame do homogénnej zmesi a vlejeme ju do suchých prísad. Všetko spolu dobre premiešame metličkou, aby vznikla hladká polohustá hmota. Prikryjeme ju fóliou a necháme asi 10 minút odpočinúť.

  2. 2

    Z varenej kukurice opatrne nožom zrežeme zrniečka (alebo scedíme kukuricu z konzervy) a kukuricu primiešame do pripraveného cesta. Po premiešaní ho necháme ešte 10 minút odstáť, aby sa na povrchu vytvorili bublinky.

  3. 3

    Na dno panvice nalejeme olej (asi 2-3 mm na výšku). Olej necháme dobre rozohriať. Lyžicou kladieme do zohriateho oleja kôpky, uhladíme ich na povrchu do tvaru menších lievancov a z oboch strán ich krátko osmažíme do zlatista. Osmažené kukuričné lievance bez lepku vyberieme a necháme odkvapkať od oleja na kuchynskej papierovej utierke.

  4. 4

    Na šľahanú fetu vložíme všetky prísady do misky alebo mixovacej nádoby a ponorným mixérom ich vyšľaháme do krémova. Kukuričné lievance bez lepku podávame s našľahanou fetou, na ktorú sme nasekali čerstvý kôpor (alebo iné bylinky).

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia