Kukuričné lievance bez lepku
Foto: novalim
Už ste niekedy ochutnali kukuričné lievance bez lepku? Toto jedlo máme veľmi radi nielen pre jeho fantastickú chuť. Je to jedlo,
vďaka ktorému Zobraziť celý popisUž ste niekedy ochutnali kukuričné lievance bez lepku? Toto jedlo máme veľmi radi nielen pre jeho fantastickú chuť. Je to jedlo,
vďaka ktorému trochu “preriedime” chladničku a spotrebujeme napríklad otvorenú konzervu s kukuricou. Alebo dojeme ten
posledný šúľok varenej kukurice. Kukuričné lievance bez lepku chutia skvelo s našľahanou fetou a bylinkami.
Zdroj: www.novalim.sk
porcií
príprava
Suroviny
5 PL (alebo PK špeciál alebo UNI múka bezgluténová) |
|
2 PL |
|
100 ml vlažná |
|
50 ml (kefír, acidko) |
|
1 ks |
|
1 ČL |
|
1 ČL |
|
3-4 PL (uvarená alebo z konzervy) |
|
na vysmážanie |
|
Na šľahanú fetu: | |
100 g |
|
1-2 PL |
|
1 PL |
|
Na ozdobenie: | |
čerstvý |
|
Postup
-
1
Bezlepkovú múku Promix PK zmiešame s kukuričnou múkou Novalim, primiešame soľ a sušené droždie. Vodu, kyslé mlieko a vajce rozmiešame do homogénnej zmesi a vlejeme ju do suchých prísad. Všetko spolu dobre premiešame metličkou, aby vznikla hladká polohustá hmota. Prikryjeme ju fóliou a necháme asi 10 minút odpočinúť.
- 2
Z varenej kukurice opatrne nožom zrežeme zrniečka (alebo scedíme kukuricu z konzervy) a kukuricu primiešame do pripraveného cesta. Po premiešaní ho necháme ešte 10 minút odstáť, aby sa na povrchu vytvorili bublinky.
- 3
Na dno panvice nalejeme olej (asi 2-3 mm na výšku). Olej necháme dobre rozohriať. Lyžicou kladieme do zohriateho oleja kôpky, uhladíme ich na povrchu do tvaru menších lievancov a z oboch strán ich krátko osmažíme do zlatista. Osmažené kukuričné lievance bez lepku vyberieme a necháme odkvapkať od oleja na kuchynskej papierovej utierke.
- 4
Na šľahanú fetu vložíme všetky prísady do misky alebo mixovacej nádoby a ponorným mixérom ich vyšľaháme do krémova. Kukuričné lievance bez lepku podávame s našľahanou fetou, na ktorú sme nasekali čerstvý kôpor (alebo iné bylinky).
Tiež lievance:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu