Bezlepkové krupicové guľky s ovocím fotorecept
Foto: novalim
V rámci našej výzvy RECEPT NA ŽELANIE ste si vyžiadali recept na bezlepkové krupicové guľky s ovocím. Toto obľúbené letné
jedlo sa istotne Zobraziť celý popisV rámci našej výzvy RECEPT NA ŽELANIE ste si vyžiadali recept na bezlepkové krupicové guľky s ovocím. Toto obľúbené letné
jedlo sa istotne pripravuje v každej slovenskej domácnosti aspoň raz za sezónu. Jahodové, slivkové, marhuľové… bezlepkové
guľky od výmyslu sveta. Hotové za menej ako pol hodinu.
Zdroj: www.novalim.sk
porcií
príprava
tepelná úprava
Suroviny
200 g |
|
2 ks |
|
500 g |
|
4 PL |
|
12 ks |
|
roztopené |
|
|
|
Na jahodovú omáčku: | |
300 g |
|
2 PL |
|
1 PL |
|
Na ozdobu: | |
|
|
čerstvá (lístky) |
|
Postup
-
1
Na cesto si v mise zmiešame bezlepkovú krupicu Novalim, cukor, tvaroh a vajcia.
-
2
Vypracujeme hladké lepivé cesto.
-
3
Potom odoberáme po kúskoch z cesta, do ktorého vložíme celú jahodu a zabalíme do guľky. Ak sa nám cesto príliš lepí, prisypeme ešte trochu krupice.
-
4
Týmto spôsobom pripravíme guľky z celého cesta.
-
5
Počas prípravy guliek dáme do veľkého hrnca zovrieť vodu s troškou soli. Hotové guľky varíme vo vriacej jemne osolenej vode asi 5 minút, až kým vyplávajú na povrch. Pomocou dierkovanej varechy ich vyberieme z vody, krátko necháme odkvapkať a potom ich kladieme na plech zľahka potretý olejom. Uvarené bezlepkové krupicové guľky prelejeme roztopeným maslom.
-
6
Jahodovú omáčku pripravíme z očistených a na polovice nakrájaných jahôd, ktoré krátko povaríme s cukrom a citrónovou šťavou.
-
7
Krupicové guľky podávame ozdobené drobným ovocím a lístkami mäty. Servírujeme ich ako hlavné sladké jedlo alebo ako chutný ovocný dezert. Krupicové guľky môžeme po uvarení aj zmraziť a vybrať z mrazničky neskôr, keď sa nám nebude chcieť variť.
Diskusia k receptu