Pečené hovädzie rebierko so zemiakovým fondánom, s tekvicovým a cibuľovým pyré
šéfkuchár a spolumajiteľ Bistra Bienvenue, 23. augusta 2021
Foto: archív Petra Vargu
porcií
Suroviny
Hovädzie rebro: | |
1 ks |
|
1 ks |
|
1 stonka |
|
1 ks |
|
1 ks |
|
1 l |
|
(na omáčku) |
|
Zemiakový fondán: | |
5 ks |
|
100 g |
|
|
|
|
|
|
|
Cibuľové pyré: | |
2 ks |
|
10 ml |
|
5 ml |
|
|
|
|
|
Tekvicové pyré: | |
250 g |
|
50 g |
|
|
Postup
-
1
Do hlbšieho pekáča položíme rebro, nakrájanú mrkvu, nasekanú zelerovú stonku, na 4 časti rozrezanú cibuľu a bobkový list. Zalejeme zeleninovým vývarom, prikryjeme fóliou a dusíme v rúre pri teplote 160 stupňov približne 3,5 hodiny. Potom schladíme a z rebra opatrne odstránime prebytočný tuk. Tiež vyberieme kosti. Šťavu použijeme neskôr na omáčku gravy.
- 2
Zemiakový fondán: Očistené zemiaky dáme do pekáča, pridáme maslo, čerstvý tymian, osolíme a okoreníme. Prikryjeme fóliou a vložíme do rúry. Pečieme hodinu pri 160 stupňoch.
- 3
Cibuľové pyré: Bielu cibuľu dáme s trochou olivového oleja na plech a pečieme hodinu pri 180 stupňoch. Potom odstránime šupku a dáme do hrnca. Pridáme med, balzamikový ocot, trochu soli a ponorným mixérom zmixujeme dohladka.
- 4
Tekvicové pyré: Nakrájanú očistenú tekvicu dáme do hrnca, zalejeme studenou vodou a osolíme. Varíme domäkka – asi 20 minút. Potom rozmixujeme ponorným mixérom dohladka. Pred koncom mixovania môžeme pridať na zjemnenie maslo.
- 5
Rebro servírujeme so zemiakmi, s pyré a s omáčkou gravy. Tú urobíme tak, že šťavu z rebra necháme zovrieť, pridáme červené víno a zredukujeme na hustotu, ktorá nám vyhovuje.
Tiež rebro:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu