Slané zemiakové dolky bez lepku
Foto: novalim
Aj vám sa stane, že vám ostanú varené zemiaky z predošlého dňa? Slané zemiakové dolky bez lepku je presne ten recept, ktorý
vám pomôže Zobraziť celý popisAj vám sa stane, že vám ostanú varené zemiaky z predošlého dňa? Slané zemiakové dolky bez lepku je presne ten recept, ktorý
vám pomôže ich spotrebovať. Skvelé jedlo, ktoré v sebe kombinuje to najlepšie – zemiaky, kyslú smotanu, opraženú cibuľku a
slaninku. Rýchlo hotové, jednoduché a tak dobré, že mu nebudete vedieť odolať.
Zdroj: www.novalim.sk
porcií
príprava
tepelná úprava
Suroviny
2 šálky (1 šálka = 250 ml) |
|
4 PL |
|
2 ks |
|
1 ČL |
|
1 dcl (alebo voda) |
|
2 ČL |
|
Na ozdobenie: | |
|
|
opražená |
|
opečená |
|
čerstvá (alebo petržlenová vňať) |
|
Na oprážanie: | |
|
Postup
-
1
Všetky uvedené prísady (okrem tých na ozdobenie) dáme do väčšej misy. Varechou ich dobre premiešame, kým nevznikne husté kašovité cesto bez hrudiek. Vzhľadom na to, že rôzne druhy zemiakov majú rôznu schopnosť sať tekutinu, je možné, že množstvo pridanej vody môže byť odlišné, ako je uvedené v recepte. Pri sypkých, savých zemiakoch pridávame vody viac, pri pevnejších zemiakoch bude stačiť vody menej. Pripravené cesto necháme asi 15 minút odstáť na kuchynskej linke.
- 2
Medzitým si pripravíme panvicu (ak máme, použijeme panvicu na pečenie lievancov), dáme do nej olej, ktorý rozohrejeme. Nie však na príliš silno, aby sa dolky nespálili. Z cesta potom dávame na panvicu lyžicou kôpky, z ktorých vytvarujeme dolky a opekáme ich rovnomerne z oboch strán na stredne silnom ohni. Opečené dolky bez lepku dáme na papierový obrúsok, aby sa odsal prebytočný tuk.
- 3
Podávame ich potreté kyslou smotanou, posypané opraženou cibuľkou, opraženou slaninou a ozdobené nasekanou pažítkou.
Tiež dolky:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu