Teľacie mäso
Teľacie mäso

Teľacia nožina - Osso Buco

alex37 - fotkaalex37, 24. augusta 2021
Teľacia nožina - Osso Buco
Foto: alex37

Zbožňujem recepty z jedného plechu alebo hrnca, čo sa robia "samé" :-) a ty môžeš upratovať, vysávať, čítať alebo aj spať...

3
porcie
30 minút
príprava
90 minút
na 180 °C

Suroviny

3 ks
1 ks
6-8 strúčkov
1-2 ks
20 ks malé aj so šupkou
2 ks
2 dcl




Postup

  1. 1

    Teľacie mäso osušíme, narežeme po okrajoch aby sa netočilo. Osolíme, okoreníme čiernym korením a poprášime múkou.

  2. 2

    Na spodok plechu nalejeme olej, mäso zatiahneme (opečieme) na oleji z oboch strán. Pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu, cesnak nakrájanú na plátky a mrkvu pokrájanú na väčšie kúsky. Popražíme pri mäse a nakoniec pridáme rozmixované paradajky, rozkrojené zemiaky, soľ, bobkové listy a vetvičky tymianu.

  3. 3

    Všetko zalejeme vínom podľa vášho výberu. Ja som dala rosé polosladké (to som mala otvorené), ale môže byť aj biele aj červené kľudne. Pekáč zakryjeme alobalom a vložíme do rúry na 180 °C na 1 1/2 hodiny.

  4. 4

    Potom odkryjeme a zapečieme na funkcii gril ešte 10-15 minút.

Diskusia k receptu

dvorka
Vďaka za skvelý tip na dnešný obed. Síce z bravčového a zeleninou aká doma bola, no jedlo je fakt skvelé. Tiež mám rada takéto "jednohrncovky".
evanaaa
Akurát mám aj ja odložené tri kusy teľacej nožiny, asi skúsim tento recept s menšími obmenami, my víno nepijeme (ani žiaden alkohol), tak len vývar alebo vodou zaliať. Chcem sa spýtať, ak sa to zapečie, či už grilom alebo len tak, odokryté, nevysuší sa mäso? Ja som to robievala v rúre takto na zelenine (bez zemiakov), ale len zakryté, aby bola šťava.
alex37
Ďakujem všetkým za milé komentáre. @ evanaaa , kľudne by som zaliala hovädzím vývarom, a to grilovanie je vlastne iba kvôli zemiakom, a naozaj len nech chytila farbu, bolo to vynikajúce, len sa tak rozplývalo na jazyku. @ kvakac ten pekáč je skvelá vec :-)
alex37
milá @afataga , dakujem, najlepšie na ňom je, že popri vyrení stihneš ešte kopu vecí :-) pekný deň ti prajem.
alex37
@mijaita , veru tak :-)
@marienka44
V praktickej rajnici Delimano Stone Legend Classic môžete jednoducho a rýchlo variť, piecť, dusiť a rovno aj servírovať obľúbené domáce pochúťky pre celú rodinu. Má základňu z uhlíkovej ocele a smaltu, a nepriľnavý povrch Quantanium zosilnený čiastočkami pravého kameňa a titánu pre ešte lepšiu odolnosť. Vhodná pre všetky typy sporákov, vrátane indukcie. - takže začneš v ňom variť a nakoniec z neho aj servíruješ a ďaľšie nádoby nešpiníš :-)
evanaaa
Ja mám tých Delimano riadov tiež niekoľko - hrniec na polievku, rajnicu, pekáč, panvicu.......len treba variť na menšom plameni ako pri iných materiáloch.
1x alex37
alex37
@terinka ?ďakujem
@evanaa ja mám tiež presne tie isté kusy, ale práve táto rajnica je najpoužívanejšia. Nech sa ti s receptom zadari.
Pekný večer všetkým.
cstvorka333
Príprava mi trvala dlhšie, dokonca v Českom Kauflande som dostal priamo Osso buco mäso. Robil som podľa receptu a výsledok je nozaj super chutný. Ďakujem zaň.
1x alex37




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia