Teľacia nožina - Osso Buco
Foto: alex37
Zbožňujem recepty z jedného plechu alebo hrnca, čo sa robia "samé" :-) a ty môžeš upratovať, vysávať, čítať alebo aj spať...
porcie
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Teľacie mäso osušíme, narežeme po okrajoch aby sa netočilo. Osolíme, okoreníme čiernym korením a poprášime múkou.
- 2
Na spodok plechu nalejeme olej, mäso zatiahneme (opečieme) na oleji z oboch strán. Pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu, cesnak nakrájanú na plátky a mrkvu pokrájanú na väčšie kúsky. Popražíme pri mäse a nakoniec pridáme rozmixované paradajky, rozkrojené zemiaky, soľ, bobkové listy a vetvičky tymianu.
- 3
Všetko zalejeme vínom podľa vášho výberu. Ja som dala rosé polosladké (to som mala otvorené), ale môže byť aj biele aj červené kľudne. Pekáč zakryjeme alobalom a vložíme do rúry na 180 °C na 1 1/2 hodiny.
- 4
Potom odkryjeme a zapečieme na funkcii gril ešte 10-15 minút.
Tiež teľacie mäso:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Hrniec je smaltovany? Aka je jeho vyhoda?
@marienka44
V praktickej rajnici Delimano Stone Legend Classic môžete jednoducho a rýchlo variť, piecť, dusiť a rovno aj servírovať obľúbené domáce pochúťky pre celú rodinu. Má základňu z uhlíkovej ocele a smaltu, a nepriľnavý povrch Quantanium zosilnený čiastočkami pravého kameňa a titánu pre ešte lepšiu odolnosť. Vhodná pre všetky typy sporákov, vrátane indukcie. - takže začneš v ňom variť a nakoniec z neho aj servíruješ a ďaľšie nádoby nešpiníš :-)
@evanaa ja mám tiež presne tie isté kusy, ale práve táto rajnica je najpoužívanejšia. Nech sa ti s receptom zadari.
Pekný večer všetkým.
Dakujem, aj ja kupujem maso v kauflande. Pekny den.