Fazuľová kaša

gittka - fotkagittka, 19. marca 2010
6
porcií
25 minút
príprava
150 minút
tepelná úprava

Suroviny

4 dcl hrnček
3  dcl hrnček
4 ks
priloha:
5-6  ks




Postup

  1. 1

    večer namočíme fazulu do vody.ráno vodu zlejeme a dáme varit. Kým sa fazula uvarí, pokrájame cibulu na kúsky a dáme usmažit na olej.

  2. 2

    očistíme zemiaky a postrúhame na večšom struháku.umyjeme ryžu.k uvarenej fazuli pridáme zemiaky a ryžu.uvaríme do mekka.

  3. 3

    ked je všetko dobre rozvarené,tak to popučíme a zahustíme detskou krupicou. na tanier dáme kašu a polejeme osmaženou cibulou.

Diskusia k receptu

jody
Som zaťažená na takéto "staré" recepty, určite vyskúšam. Len namiesto ryže použijem krúpky.
sjuz
gittka - len aby sa svokra neprihlásila na varechu....:)))
sjuz
áno - namiesto ryže krúpky, a na to položiť údené a dať piecť....
gittka
nemám strach,ona má ine hodnoty v živote ako nejakú varechu,ale nevie o čo prichádza
milan2
Gitka tak Ty si ma predbehla, aj ja sa chystám pridať svoj recept na fazuľovú kašu, len čo ju urobím a odfotím. Tvoju som si pridal do mojej kuchárskej knihy a tiež ju vyskúšam.
1x amonit
gittka
milan tú tvoju určite vyskúšam,ked dáš recept
gittka
michsamant,ako ti to može byt na smiech.to sú vážne veci.ale nič iné ma na úvod nenapadlo.ona ju fakt nevie uvarit a mna raz znej trafí šlak!!!!!!!!!!
hefi
Tak takúto kombináciu som ešte nejedla, myslím ryžu s fazuľou, ale môže to byť dobré, vyskúšam.
gittka
hefi,naši papr.chcú mat kúsky fazule,zemiakov aj ryže.nemajú moc radi ked je úplne hladká
milan2
@gitka práve som pridal recept na moju fazuľovú kašu, môžeš vyskúšať. Neviem kedy ju budem robiť (aby som ju mohol odfotiť) tak som použil starú fotku, túto kašu robila moja mama.
evanaaa
Ja som fazulovú kašu nepoznala, no potom som zistila, keď môj muž - záhorák- chcel fazulovú omáčku a keď som ju uvarila (klasicky- celé fazule, smotana...), tak mi vysvetlil,že to nie je ono, ale že sa fazuľa varí s bobk.listom a s cesnakom?, úplne do mäkka a potom sa roztlačí (rozmixuje) ale nie dohladka a zasmaží. To bola pre mňa novinka na ktorú som si musela zvyknúť, ale varievam obidve.
evanaaa
P.S. Ale tento recept je pre mňa tiež novinka, asi je to krajové jedlo (určitého regionu,nie?).
hilton
moze to byt dobre, ale ja som jedla fazulovu kasu s krupami aj masom ale neviem ako sa to robi,jedla som to v usa mali to v synagoge,bolo to nejako zapecene a jedlo sa to na studeno ,ale vyskusam aj tuto je to zaujimavy recept,urobim manzelovi radost.