Fazuľa po balkánsky

redakcia - fotkaredakcia, 19. marca 2010

Suroviny

1 kg
2 ks
1 ks
1 ks
3 ks




Postup

  1. 1

    Fazuľu cez noc namočíme do vody, aby zmäkla a trochu napučala. Na druhý deň ju prepláchneme a dáme variť približne na 30 – 40 minút – do zmäknutia. Medzitým si pripravíme zápražku. Nakrájame cibuľu a speníme ju na oleji. Keď je cibuľa urestovaná dozlata, nasypeme do nej primerané množstvo hladkej múky. Necháme chvíľu na ohni a potom ju odložíme.

  2. 2

    Pridáme červenú sladkú mletú papriku, zamiešame a vrátime späť na oheň. Potom pridáme pol paradajkového pretlaku a chvíľu prehrejeme. Uvarenú fazuľu v hrnci ochutíme soľou a korením, pridáme papriky a paradajky a varíme, kým papriky nezmäknú.

  3. 3

    Potom pomaly pridávame zápražku a miešame, aby sa nám netvorili hrudky. A na záver krátko prevaríme.

Diskusia k receptu




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia