Takto volala moja babka, ktorá by mala teraz 110 rokov, zapečené rezance na sladko.
30 minút
príprava
príprava
30 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
rezance uvaríme Orechy uvaríme v mlieku s trochou cukru.
- 2
Jenskú misu vymastíme maslom a ukladáme striedavo rezance, slivkový lekvár, rezance, orechovú plnku a zase rezance a lekvár a rezance a plnku. Zakryjeme rezancami. Medzi tým môžeme aj cukriť, keď sme veľmi na sladké. Ale podľa mňa netreba. pokryjeme plátkami masla
- 3
Dáme upiecť do rúry. Keď začne vrch červenať vyberieme, posypeme práškovým cukrom a podávame. Ja som si dávala ako dalšiiu plnku aj mak a tvaroh. Ale to už je môj výmysel, babka robila tento pôvodný recept.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Babka bola z Martina a Tvoja?