Nudlkoch

verka1 - fotkaverka1, 20. marca 2010

Takto volala moja babka, ktorá by mala teraz 110 rokov, zapečené rezance na sladko.

30 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

1  balík




Postup

  1. 1

    rezance uvaríme Orechy uvaríme v mlieku s trochou cukru.

  2. 2

    Jenskú misu vymastíme maslom a ukladáme striedavo rezance, slivkový lekvár, rezance, orechovú plnku a zase rezance a lekvár a rezance a plnku. Zakryjeme rezancami. Medzi tým môžeme aj cukriť, keď sme veľmi na sladké. Ale podľa mňa netreba. pokryjeme plátkami masla

  3. 3

    Dáme upiecť do rúry. Keď začne vrch červenať vyberieme, posypeme práškovým cukrom a podávame. Ja som si dávala ako dalšiiu plnku aj mak a tvaroh. Ale to už je môj výmysel, babka robila tento pôvodný recept.

Diskusia k receptu

hanina
Vďaka - to bude niečo pre moju maminku - má 86 a má rada sladké.
frezia68
Verka 1 si pekný výmyselník,aj mne by takto vylepšený nudlkoch viac chutil a keby to bolo kysnuté cesto,tak máme štedrák.Škoda,že sladké obmedzujeme....,práve také nudle by chutili aj teraz :-)
sovka62
Na staré kolená som na sladké. Zapekané rezance som doteraz robievala tak, že som uvarené rezance zmiešala s tvarohom, kyslou smotanou, žĺtkami, cukrom a vanilkou a nakoniec som pridala sneh z bielkov. Všetko som švacla do vymastenej misy z varného skla a šup do rúry. Ale tie tvoje vyzerajú tiež veľmi dobré, takže určite vyskúšam.
verka1
sovka a tie kolená sú udené alebo čerstvé? Hihihi. Ak vyskúšaš daj vedieť, ako ti chutilo, dík
oblizprst
My sme to volali prekladané slíže. A dávali sme aj tvaroh aj mak. Úplne božské.
bambulka51
Ja som doslova slintala,dala som si ho do KK,ale ja sa musím tiež už zriekať takýchto strašne dobrých mňamiek,ohromný recept.
vini55
Toto mi nerobte slintám ako Pavlovove psy..
tinca
Súhlasím s oblížprst u nás sú to prekladané slíže,mamina ich často robila,keď žil ocko on ich strašne ľúbil. Ale prekladala ich len slivkovým lekvárom a robila to v tortovej forme, potom to aj krájala ako tortu,posypala práškovým cukrom. Ale aj s orechami môžu byť výborné.
makovicka
Verka, názov nudlkoch som v živote nepočula, ale Rezance skladané som sem tiež dávala v marci, ale také, s makom , tvarohom a orechami, ale chutia, ako všetko, čo nie je zdravé...no čo, človek sa učí celý život
verka1
Makovička, síce neviem po nemecky ale nudl rezance a koch varené, z toho asi vyšiel ten názov. Je to ale jedno, ako sa to volá, hlavne že je to dobré a chutí a ostane v pamati nadosmrti.
verka1
Dievčatá, ďakujem za odozvu, nemyslela som si, že s týmto receptom zaujmem
verka1
Tinca, aj u nás sa potom nudlkoch presťahoval z jenskej misy do tortovej formy
starka
Spomenula som si aj ja na starú mamu, my deti sme to milovali . Ona to volala "Nudlfanc" ( foneticky), nudelkoch sa mi zdá logickejšie. A plnky čo bolo- lekvár , orechy a niekedy aj tvaroh zapečené v tortovej forme s chrumkavými okrajmi - mňam..
verka1
To je ono!!!!!!!!
Babka bola z Martina a Tvoja?
bozulka
Nudlkoch-zneje to vznešene ,ešte som to nikdy nerobila,ale teraz na staré kolená/ ako hovorí Sovka / to určite tento týždeň urobím.Ja by som sice nemusela / moja línia/ ,ale mužovi sa určite zavďačím.
chorvatka
Zlaté detstvo, ked sme cele dopoludnie oblizovali a pomahali pri priprave prekladanych slizi v malej dedinke pri Martine; teraz ich robievam so slizami z cokoladového cesta, ktoré su u nas k dostaniu (vo Francii. Vrelo odporucam, je to bozské s orechami a slivkovym ci ringlotovym lekvarom




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia