Pripečení slimáci

jody - fotkajody, 20. marca 2010
Pripečení slimáci
Foto: jody

Alebo obmena kuracieho mäsa v kombinácií - čo chladnička dala...

4
porcie
15 minút
príprava
20 minút
na 200 °C

Suroviny

600 g
5 strúčkov
5 - 6 plátkov
1 ks
1 ks
2 plátky
2 PL
1 PL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Mäso nakrájame na tenké rezne a tie potom ešte po dĺžke na polovicu, aby sme mali pásy na slimáky. Rovnako pokrájame po dĺžke šunku na polovicu a syr na tretiny. Všetku zeleninu nakrájame na drobno alebo nastrúhame. Na plátok mäsa dávame trochu vegety (máličko alebo vôbec, šunka je slaná), petržlenovú vňať, trochu z každej zeleniny, syr, šunku a stočíme "na slimáka" a spojíme špáradlom.

  2. 2

    Zostanuvšiu zeleninu premiešame s troškou oleja a worchesterovou omáčkou. Slimáky poukladáme na plech, lyžičkou na ne povkladáme zvyšok zeleniny a upečieme do chrumkava. Podávame so zemiakovou kašou a akýmkoľvek zeleninovým šalátom. Dobrú chuť.

Diskusia k receptu

11 komentárov k receptu
Uz su v rure :) len som ich trosku pozmenila nedala som zeleninku ale zmes korenin a vrch slimacika som potrela dijonskou horciocou uvidime mozno motyka vystreli :) ale inak super napad ;)

Pridaj komentár k receptu: