Jahňacie kotlety

Miele
, 19. marca 2010
Jahňacie kotlety
Foto: Miele
4
porcie

Suroviny

4 ks
2 PL
40 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Kotlety potrieme olejom, položíme na rošt, podsunieme plech na odkvapkanie a pripravujeme pod rozohriatym grilom (pri 275°C) alebo horúcim vzduchom (pri 220°C), 5 minút z každej strany (vždy 3. alebo 4. úroveň odspodu).

  2. 2

    Okoreníme soľou, okoreníme a podávame s cesnakovým maslom.

  3. 3

    Náš tip: Jahňacie mäso je zvláštnou labužníckou kategóriou, najmä z mláďatiek, ktoré sa živia ešte len materským mliekom. K jahňaciemu sa veľmi hodí cesnak, majorán, citrusy, klinčeky a škorica. Mäso pečené s kosťou má výraznejšiu chuť, pretože zostáva vcelku, nevysuší sa tak a je šťavnatejšie. V obľube je aj dlhé pečenie pri nižšej teplote, keď sa mäso po úvodnom zapečení nechá v rúre aj niekoľko hodín pri teplote asi 90°C. Je potom mimoriadne krehké a šťavnaté.

Diskusia k receptu

2 komentáre k receptu

Pridaj komentár k receptu: