Brokolica so syrovou omáčkou

frezia68 - fotkafrezia68, 18. marca 2010

Brokolicu užívame často len tak na pare......ide jar,zhodíme kabáty a chceli by sme zhodiť aj zvyšné kilečká.A taká naparená brokolička je dobrou prílohou ku Zobraziť celý popisBrokolicu užívame často len tak na pare......ide jar,zhodíme kabáty a chceli by sme zhodiť aj zvyšné kilečká.A taká naparená brokolička je dobrou prílohou ku grilovaným krídelkám už bez inej prílohy.Ale táto so syrovou omáčkou môže byť prílohou k mäsu so zemiakmi.

Suroviny

2  hlávky
2  lyžice
2  lyžice
200  ml
30 dkg




Postup

  1. 1

    Brokolicu umyjeme,rozoberieme na ružičky,odkrojíme stonky a uvaríme v slanej vode cca 10 min.

  2. 2

    Rozohrejeme maslo,pridáme múku a za stáleho miešania prilievame mlieko,aj horčicu.Keď dosiahneme bod varu,odstavíme z ohňa a pridáme nastrúhaný syr.Miešame,kým sa syr celkom neroztopí.Hotovú omáčku osolíme,príp.ochutíme.........a polejeme ňou brokolicu.

Diskusia k receptu

1956
Ja robím zapekanú brokolicu.Dám do vymastenej sklenej misky alebo pekáča naukladanú brokolicu. Jedna šľahačka, 1 pochúťková smotana,1-2 vajíčka,soľ,vegeta,sušený cesnak-všetko habarkou /varieškou/ rozmiešam, nalejem na brokolicu a navrch dám plátky syra, aký je momentálne doma/môže byť aj údený/. Je to výborné a hlavne sýte. Decká si k tomu dávajú varené zemiačky.
slnieckosom
Akurát som šla povedať : mnam :-))) a že so zemiačkami večera ako lusk, ďakujem :-)
tinca
No a výborná je aj zapekaná s bešamelom a na vrch postrúhaný syr.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia