Zapekané kuracie prsia s broskyňami

hanina - bez fotkyhanina, 18. marca 2010

Tento recept je z brožúry " Dobré jedlo" a je naozaj dobré.

15 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny





Postup

  1. 1

    Kuracie prsia naklepeme, osolíme, okoreníme a z obidvoch strán prudko opečieme. Opečené mäso naukladáme do zapekacej nádoby.

  2. 2

    Broskyňový kompót scedíme. Na každý kúsok mäsa položíme polovicu odkvapkanej broskyne a prikryjeme plátkom syra.

  3. 3

    Zapekáme v rúre 20 minút prikryté a potom ešte 10 minút neprikryté. Kompót môžeme použiť podľa chute stolovníkov. Nám najlepšie chutí mäso s broskyňami.

Diskusia k receptu

tinca
Výborné-robím. Ale skúste miesto broskyne kolesá ananásu tak, že na prsia dám plátok šunky,plátok syra na to kolieska ananásu a do dierky ananásu višňu na spestrenie. Veľmi dobré,lebo ananás pustí šťavu a aj to dobre vyzerá.
usan
Na Nový Rok to asi skúsim.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia