Je to moravský recept,zemiakový,ľahúčko ho každý dokáže urobiť.
4
porcie
porcie
15 minút
príprava
príprava
15 minút
na 190 °C
na 190 °C
Postup
-
1
Oškriabané zemiaky nastrúhame a časť vody zlejeme,vriace mlieko zamiešame do masy,pridáme strúhanú cibuľu,rozotretý cesnak,vajíčka,múku,osolíme a premiešame.
- 2
Na pekáči rozpálime olej,vzniklé cesto naň vylejeme a ihneď zapečeme v rozohriatej rúre,až sa po krajoch utvorí rúžová kôrčička.Prevrátime špachtlou a dáme znovu zapiecť.
- 3
Takto pokračujeme tak dlho ,až je camprat pomiašaný pripečenými kôrčičkami (korábikmi) a leskne sa uvolneným tukom. Zapíjame kyslým mliekom.Dobrú chuť.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Pis tieto zaujimavosti bambulka, aj ja sa zaujimam o taketo skvosty minulosti.