Vraj český recept... môj ocko ho pozná ako makové gule, inak sa to vraj volá aj KUCMOCH
15 minút
príprava
príprava
30 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Očistené zemiaky uvaríme takmer do mäkka v slanej vode, vodu scedíme - ale len polovicu, obrátenou vareškou urobíme do zemiakov otvory, zasypeme múkou a pod pokrievkou necháme na miernom ohni spariť, občas premiešame. Zemiaky potom roztlačíme a vymiešame na hladko.
- 2
Z pripraveného cesta vykrajujeme lyžičkou knedličky, namočíme v rozohriatom tuku, kto nemôže masť, použije maslo. Kladieme na teplé taniere posypeme mletým makom a cukrom, polejeme maslom.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
p. s. Podľa slovníka českého jazyka škubánky sú kúsky lyžicou vykrajované múkou zahustenej zemiakovej kaše. Slovenský ekvivalent českého slova škubánky je džgance (žgance).