Foto: evusik
Tak toto jedlo varil môj manžel, ja som ho len odfotila a popísala. Dôvod prečo varil môj manžel je jednoduchý: za prvé je dobrý Zobraziť celý popisTak toto jedlo varil môj manžel, ja som ho len odfotila a popísala. Dôvod prečo varil môj manžel je jednoduchý: za prvé je dobrý kuchár, za druhé toto jedlo si sám aj vymyslel podľa hesla "Čo máš rád, zmiešaj" :-)
Postup
-
1
Fazuľu uvaríme do mäkka, kľudne môžete použiť konzervovanú fazuľu, dokonca je ešte lepšia, hlavne keď použijete fazuľu v chilli omáčke.
- 2
Na oleji speníme nadrobno pokrájanú 1-2 cibule, pridáme na kolieska nakrájané párky, slovenskú točenú, klobásku, skrátka čo máte, pridáme drvené rajčiny, chilli papričky, biele mleté korenie, pretlačený cesnak, soľ. Premiešame a necháme chvíľu prevariť, potom pridáme uvarenú, scedenú fazuľu a premiešame. Podávame s chlebom.
- 3
Ak použijete konzervovanú fazuľu máte večeru hotovú za 20 minút.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Vždy ma fascinovalo ako Terence Hill a Bud Spencer v tých svojich filmoch jedli toto jedlo s takou chuťou :-), tak som si vymyslela túto variantu fazule na panvicii a pozerám že nie som sama :-)))
a čo sa týka tých dvoch fešákov, veď práve odtiaľ - čiže z filmov z kovbojského prostredia má fazuľa názov
u nás momentálne varí väčšinou manžel, lebo ja mám strašne moc roboty, koniec mesiaca sa blíži, termíny nám šlapú na päty, už sa teším keď si 31. marca vydýchnem
Kto ešte nevie - tak dôvody sú preto v zníženení obsahu minerálov alebo niečo podobné. Je to známe o fazuli.
HOCI SOM TOTO JEDLO OKúSILA AŽ V DOSPELOM VEKU, MáM K NEMU TAKý VZŤAH, AKOBY SOM HO JEDáVALA ODMALIčKA.
Ja som kancelarska mola, ale tak je to dobré, že sa vždy toho objem,
a keď nemám doma aj pivo tak je zle... musím ísť do krčmy, ja poriadna a slušná :-)
Takže na pol kila fazule sa po uvarení naleje voda 1 cm nad úroveň fazule vo vyššom pekáči, takom ako na žemľovky alebo ryžové nákypy. Dajú sa 3 malé alebo 2 väčšie husté pretlaky, múky toľko, aby to bolo viac červené ako ruživé... ani málo ani veľa. Trochu cukru, nemá to byť veľmi sladké. Nesoliť. Na vrch dať plávať klobásku na kolieska a slaninku. Pečie sa v rúre asi polhodinu.
Solím to až po vybratí z rúry, pomiešam všetky klobásky a slaninky plávajúce na vrchu. K tomu chlieb a pivo.....mńam, mňam.
ináč to vyzerá dobre a keďže človek by mal jesť strukoviny minimálne raz do týždňa rada vyskúšam niečo nové
Moja mama mi vždy ošomrala moje nové pokusy, ale keď videla, ako to chlapom chutí, robieva to už roky sama.
Názov kovbojská fazuľa sa mi veľmi páči. V amerických filmoch som si viackrát všimla, ako jedia takúto fazuľu.
Ja na rozdiel od tohto receptu, nedávam cesnak, ani ziadne koreniny, iba cukor a soľ. Klobáska a slaninka pustia dobré chute. Raz som pridala aj spraženú cibuľku ešte predtým, než som to dala do rúry, a bolo to fajn. Ale nemusí byť.
a čo sa týka tohto receptu, všetko už raz bolo vymyslené, už si to len prispôsobujeme vlastným chutiam :-)