Kantoráky s kapustou

bambulka51 - bez fotkybambulka51, 19. marca 2010

Je to sýte ,dobré jedlo.Môžete dať aj kompotové slivky.

4-6
porcie
45 minút
príprava

Suroviny

1 kg
1 ks
1 kg
asi 1/4 kg
7 decový pohhár




Postup

  1. 1

    O oškriabeme zemiaky ,nakrájame na jemno,necháme chvílu odstáť a prebytočnú vodu zlejeme.Pridáme vajce,trochu soli a podľa potreby hladkú múku.Najprv v mise ,potom na pomúčenej doske vypracujeme cesto(skúsime jeden knedlík uvariť ,keď sa rozvarí pridáme ešte múku).

  2. 2

    Zcesta utvoríme valček, zploštíme ho ,nakrájame na dieliky,nakladieme na ne slivky a utvoríme knedlíky.Varíme v mierne osolenej vode 6-8 min. ,po uvarení ich vyberieme a omastíme rozpusteným maslom,ocukrujeme,a jako prílohu dáme kapustu.

  3. 3

    Príprava kapusty" kyselú kapustu dáme dusiť na kúsku tuku.Keď je voda skoro vydusená a kapusta meká ,ochutíme cukrom,osolíme a prikyselíme octom,môžeme zaprášiť trochou hladkej múky.

Diskusia k receptu

hanina
Zaujímavý názov aj kombinácia. Som skutočne zvedavá ako to chutí.
A prečo sa to jedlo tak volá?




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia